r
Nosalty Logó

Rebarbarás habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Rebarbarás habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

omlós tészta

töltelék

tetejére

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

omlós tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

omlós tészta

töltelék

tetejére

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2986.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 3164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

omlós tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

omlós tészta

  1. A rebarbara végeit levágjuk és meghámozzuk. Apró darabokra vágva egy tálba helyezzük 75 g cukorral összekeverve. (Kicsit levet fog ereszteni.)
  2. Készítünk egy omlós tésztát. Ehhez kivajazunk, kilisztezünk egy csatos tortaformát. A lisztet, margarint, a tojások sárgáját, 75 g cukrot, egy csipet sót és a sütőport eldolgozzuk egyenletes tésztává, és a tortaformába kézzel belesimítjuk úgy, hogy az oldalára felhúzzuk kb. 1,5-2 cm magasan a tésztát. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tejből, a rebarbara levéből, a pudingporból és 1 ek. cukorból sűrű pudingot főzünk. (A tej és a lé ne legyen több mint kb 3 dl összesen). Ezt keverjük el a rebarbarával, ha kész, és a hűtőből kivett tésztán oszlassuk el egyenletesen. Mehet is be a sütőbe, ahol alsó-felső sütéssel 20 percig 180 fokon sütjük.
  4. Közben a tojások fehérjéből, csipet sóval folyamatosan adagolva hozzá a porcukrot kemény habot verünk. Vigyázzunk, hogy se a tál, se a keverő ne legyen zsíros, mert nem lesz kemény a hab! (A tojások szétválasztásánál is figyeljünk, hogy sárgája se kerüljön bele.)
  5. A kivett, még forró sütire rálapátoljuk a habot, és egy evőkanál fonákját belenyomkodva egyenletes hullámokat hozunk létre. Mehet vissza a sütőbe kb. 25 percre 155-160 fokon. Figyelni kell, hogy a hab ne gyorsan barnuljon, ha nagyon hamar pirul, érdemes felsőről átváltani csak alsó sütésre. Ha kész, résnyire nyissuk ki a sütőt, és nyugodtan hagyjuk benne a sütivel együtt lehűlni. Az eredmény egy csodálatos édeskés, fanyar torta, mely tökéletes kísérője a délutáni kávézásnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 994
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás habcsóktorta
NdeeDeville 22 recept

Hozzávalók tekintetében hajlamos vagyok az impulzusvásárlásokra. Tegnap láttam a boltban friss rebarbarát. Fogalmam se volt, mit csinálok belőle, de eldöntöttem, hogy ma ezt akarok enni. Végül este némi böngészés után német oldalakon rábukkantam arra, amit kerestem tudat alatt, és hát szuper lett: Rebarbarás habcsóktorta

Hozzávalók

omlós tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...