Rebarbarás habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NdeeDeville
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
omlós tészta
-
17g finomliszt61 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
omlós tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
3164
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
omlós tészta
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
6.3g margarin45 kcal
-
0g só0 kcal
töltelék
-
31.3g rebarbara5 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
tetejére
-
7.5g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
Összesen
199
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
263
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2986.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 721 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.4 g
-
Cukor 287 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 531.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1066 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 991 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 892 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1330 micro
Összesen
3164
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
omlós tészta
-
200 g finomliszt
-
75 g cukor
-
2 kk sütőpor
-
3 db tojássárgája
-
100 g margarin
-
1 csipet só
töltelék
-
4 közepes szár rebarbara
-
75 g cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
1 púpozott ek cukor
tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
100 g porcukor
Elkészítés
omlós tészta
- A rebarbara végeit levágjuk és meghámozzuk. Apró darabokra vágva egy tálba helyezzük 75 g cukorral összekeverve. (Kicsit levet fog ereszteni.)
- Készítünk egy omlós tésztát. Ehhez kivajazunk, kilisztezünk egy csatos tortaformát. A lisztet, margarint, a tojások sárgáját, 75 g cukrot, egy csipet sót és a sütőport eldolgozzuk egyenletes tésztává, és a tortaformába kézzel belesimítjuk úgy, hogy az oldalára felhúzzuk kb. 1,5-2 cm magasan a tésztát. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük.
- A tejből, a rebarbara levéből, a pudingporból és 1 ek. cukorból sűrű pudingot főzünk. (A tej és a lé ne legyen több mint kb 3 dl összesen). Ezt keverjük el a rebarbarával, ha kész, és a hűtőből kivett tésztán oszlassuk el egyenletesen. Mehet is be a sütőbe, ahol alsó-felső sütéssel 20 percig 180 fokon sütjük.
- Közben a tojások fehérjéből, csipet sóval folyamatosan adagolva hozzá a porcukrot kemény habot verünk. Vigyázzunk, hogy se a tál, se a keverő ne legyen zsíros, mert nem lesz kemény a hab! (A tojások szétválasztásánál is figyeljünk, hogy sárgája se kerüljön bele.)
- A kivett, még forró sütire rálapátoljuk a habot, és egy evőkanál fonákját belenyomkodva egyenletes hullámokat hozunk létre. Mehet vissza a sütőbe kb. 25 percre 155-160 fokon. Figyelni kell, hogy a hab ne gyorsan barnuljon, ha nagyon hamar pirul, érdemes felsőről átváltani csak alsó sütésre. Ha kész, résnyire nyissuk ki a sütőt, és nyugodtan hagyjuk benne a sütivel együtt lehűlni. Az eredmény egy csodálatos édeskés, fanyar torta, mely tökéletes kísérője a délutáni kávézásnak.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 996
- Feltöltés dátuma: 2020. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NdeeDeville
22 recept
Hozzávalók tekintetében hajlamos vagyok az impulzusvásárlásokra. Tegnap láttam a boltban friss rebarbarát. Fogalmam se volt, mit csinálok belőle, de eldöntöttem, hogy ma ezt akarok enni. Végül este némi böngészés után német oldalakon rábukkantam arra, amit kerestem tudat alatt, és hát szuper lett: Rebarbarás habcsóktorta