r
Nosalty Logó

Rebarbarás habcsóktorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NdeeDeville
Rebarbarás habcsóktorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

omlós tészta

töltelék

tetejére

263
Kalória
4.7g
Fehérje
41.4g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
44.3g
Víz
54.3g
Koleszterin
1g
Rost
23.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

omlós tészta

töltelék

tetejére

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

omlós tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

omlós tészta

töltelék

tetejére

Összesen 199 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2986.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    531.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1330 micro
Összesen 3164 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

omlós tészta

  1. A rebarbara végeit levágjuk és meghámozzuk. Apró darabokra vágva egy tálba helyezzük 75 g cukorral összekeverve. (Kicsit levet fog ereszteni.)
  2. Készítünk egy omlós tésztát. Ehhez kivajazunk, kilisztezünk egy csatos tortaformát. A lisztet, margarint, a tojások sárgáját, 75 g cukrot, egy csipet sót és a sütőport eldolgozzuk egyenletes tésztává, és a tortaformába kézzel belesimítjuk úgy, hogy az oldalára felhúzzuk kb. 1,5-2 cm magasan a tésztát. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tejből, a rebarbara levéből, a pudingporból és 1 ek. cukorból sűrű pudingot főzünk. (A tej és a lé ne legyen több mint kb 3 dl összesen). Ezt keverjük el a rebarbarával, ha kész, és a hűtőből kivett tésztán oszlassuk el egyenletesen. Mehet is be a sütőbe, ahol alsó-felső sütéssel 20 percig 180 fokon sütjük.
  4. Közben a tojások fehérjéből, csipet sóval folyamatosan adagolva hozzá a porcukrot kemény habot verünk. Vigyázzunk, hogy se a tál, se a keverő ne legyen zsíros, mert nem lesz kemény a hab! (A tojások szétválasztásánál is figyeljünk, hogy sárgája se kerüljön bele.)
  5. A kivett, még forró sütire rálapátoljuk a habot, és egy evőkanál fonákját belenyomkodva egyenletes hullámokat hozunk létre. Mehet vissza a sütőbe kb. 25 percre 155-160 fokon. Figyelni kell, hogy a hab ne gyorsan barnuljon, ha nagyon hamar pirul, érdemes felsőről átváltani csak alsó sütésre. Ha kész, résnyire nyissuk ki a sütőt, és nyugodtan hagyjuk benne a sütivel együtt lehűlni. Az eredmény egy csodálatos édeskés, fanyar torta, mely tökéletes kísérője a délutáni kávézásnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26

Hozzávalók tekintetében hajlamos vagyok az impulzusvásárlásokra. Tegnap láttam a boltban friss rebarbarát. Fogalmam se volt, mit csinálok belőle, de eldöntöttem, hogy ma ezt akarok enni. Végül este némi böngészés után német oldalakon rábukkantam arra, amit kerestem tudat alatt, és hát szuper lett: Rebarbarás habcsóktorta

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!