r
Nosalty Logó

Rebarbarás „bögrekrém” zabmorzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Rebarbarás „bögrekrém” zabmorzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A bögrekrémekhez

Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A bögrekrémekhez

Összesen 1881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A bögrekrémekhez

Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A bögrekrémekhez

Elkészítés

A bögrekrémekhez

  1. A rebarbarát megtisztítjuk, majd felvágjuk nagyjából 6 centiméter hosszú darabokra. Egy sütőtálba tesszük a 3 evőkanál cukorral, a citrom héjából 4-5 csíkot hámozunk hozzá, majd ráfacsarjuk a fél citrus levét is. Átmasszírozzuk és félretesszük.
  2. A vajat, cukrot, lisztet és zabpelyhet egy tálban összemorzsoljuk, amíg olyasmi állaga nem lesz, mint a nedves homoknak. Maradhatnak benne nagyobb darabok. Elegyengetjük egy tepsin.
  3. A rebarbarát és a zabmorzsát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A rebarbara akkor kész, ha megpuhult, a zabmorzsa pedig akkor, ha szép aranybarna. Mindkettőt kivesszük, és hagyjuk kissé kihűlni.
  4. A görög joghurtot elkeverjük a vaníliás cukorral, majd elosztjuk két bögre/pohár között. Ráhelyezzük a sült rebarbarát és megszórjuk zabmorzsával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 809
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás „bögrekrém” zabmorzsával
Lakos Benedek 369 recept

A pohárkrém elnevezést túl elegánsnak találtam ehhez a rusztikus, kamrahozzávalókból gyorsan összedobott édességhez. Persze ettől még isteni lett: fanyar, szirupos rebarbara, ropogós zabmorzsa és vaníliás krémjoghurt ölelkezik a bögrékben.

Hozzávalók

A bögrekrémekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...