Rántott karfiol tartármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
A karfiolhoz
-
255g karfiol26 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
A tartármártáshoz
-
17g majonéz88 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
0g vörösbor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1707
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
A karfiolhoz
-
510g karfiol51 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A tartármártáshoz
-
33g majonéz177 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g vörösbor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3414
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
A karfiolhoz
-
43.6g karfiol4 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
8.5g zsemlemorzsa34 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
21.8g napraforgó olaj193 kcal
A tartármártáshoz
-
2.8g majonéz15 kcal
-
2.6g habtejszín7 kcal
-
0 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
0g vörösbor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 160.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1924.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 888 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 183.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
1707
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 320.8 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3848.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 982 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 1776 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 366.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
3414
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A karfiolhoz
-
1 kis fej karfiol
-
2 db tojás
-
4 ek főzőtejszín
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
A tartármártáshoz
-
30 ml habtejszín
-
1 kávéskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
A karfiolhoz
- A karfiolt rózsáira szedjük, lehetőleg fasírt nagyságúakra. Szűrőben alaposan leöblítjük.
- Forrásban lévő vízbe belekeverjük a zöldséges ételízesítőt, picit forraljuk, majd ebben a lében "roppanósra" főzzük a karfiolrózsákat. A platniról levéve állni hagyjuk a fűszerezett lében.
- Közben elkészítjük a panírt. A tojásokat egy közepes, mélyebb tálban jó habosra felverjük, hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a petrezselymet, sózzuk-borsozzuk. Egy szintén közepes és mély tálba szórjuk a prézlit.
- Leszűrjük a karfiolt, hagyjuk kihűlni, majd panírozzuk: egyenként belemártogatjuk a karfiolrózsákat a fűszerezett tojásos masszába, majd gyors mozdulattal áttesszük a prézlis tálba. A tálat körkörösen rázogatva jól beprézlizzük, és a sütésre kész rózsákat fadeszkára tesszük.
- Egy kisebb és mély, lehetőleg teflon, nyeles lábosban felhevítjük az olajat, és több részletben aranybarnára sütjük benne a karfiolt. Egy jénai tálat duplánkibélelünk konyhai papírtörlővel, és a készeket erre halmozzuk.A kisütés ideje alatt ezt a tálatelőmelegített sütőbe tesszük (180 fok).
- A tartármártáshoz leírt alapanyagokat habosra keverjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 5888
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Ajánló
Krumplipürével tálaltam, de a klasszikus köret az inkább a petrezselymes párolt rizs. Köret nélkül adhatjuk meleg előételnek is, ízlés szerinti zöldsalátával, avagy arra "ágyazva".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marti48
317 recept
Eddig rántott gombafejeket és padlizsánt készítettem, de olyan szép, friss karfiolok kaphatók ebben az őszi idényben, hogy a rakottas vagy a leves helyett most így készítettem el, és nagyon ízlett elsőre!