Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
167g csirkecomb185 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
42g csirkemáj50 kcal
-
8g tej5 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1325
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
1284g csirkeszárny1521 kcal
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
50g tej28 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
7951
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
36.4g csirkeszárny43 kcal
-
28.4g csirkecomb32 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
7.1g csirkemáj8 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
4.3g finomliszt15 kcal
-
2.8g zsemlemorzsa11 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.1g napraforgó olaj107 kcal
Összesen
225
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 108.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1195.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1493 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 1459 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
1325
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 322.9 g
Zsír
-
Összesen 648.8 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 285 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 202 g
-
Koleszterin 2950 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7173 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 506 mg
-
Kálcium 587 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 3264 mg
-
Nátrium 2343 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1303.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8956 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 185 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 781 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1852 micro
-
Kolin: 1960 mg
-
Retinol - A vitamin: 8752 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2414 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 3976 micro
Összesen
7951
kcal
- 13% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
12 db csirkeszárny
-
4 db csirkecomb
-
4 db tojás
-
25 dkg csirkemáj
-
0.5 dl tej
-
1 bögre finomliszt
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, és kicsontozzuk, majd megsózva félrerakjuk.
- A májat megtisztítjuk, és félbevágjuk.
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megsózzuk.
- Egy megfelelő méretű májdarabot negfogunk, és amint a csirkeszárny végét visszahajtjuk, a májat a hajlatba dugjuk, és a szárnyvéggel becsípjük, hogy ne essen ki. Amúgy észre lehet venni, a háromszög közepe pontosan alkalmas egy máj belebújtatására, ha túl nagy a máj, vágjunk le belőle. Amint megvagyunk, félrerakjuk a megtöltött szárnyakat is.
- Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat, az egyik tálba beleöntjük a lisztet, amibe 1 tk őrölt fekete, vagy színesborsot teszünk, és összekavarjuk vele teljesen. A másik tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk kissé, beleöntjük a tejet, és a petrezselyemzöldet is beleszórjuk, majd jól összekavarjuk. A harmadik tálba beleöntjük a zsemlemorzsát.
- Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat.
- Olajat öntünk egy serpenyőbe, közepes hőmérsékletűre forrósítjuk fel. Ezután kisütjük a húsokat. Az első oldalukon mikor sülnek, a serpenyőt lefedjük, így sülnek 7-10 percig, majd a megfordítás után már nyitott serpenyőben sütjük, még további 7-10 percig. Ez az idő természetesen a hús vastagságától, és a csirke korátólfügg mindig.
- Ezután kirakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
- Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 66209
- Feltöltés dátuma: 2009. március 17.
Ajánló
A receptben olajban sütjük, bár a nagyi zsírban, vagy libazsírban sütötte. Aki szereti, süsse nyugodtan abban.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A rántott csirkeszárnyat és combot, a nagymamám, Mamika készítette így el mindig. (Mrs.S.) Ezért amikor csinálom, és fogyasztjuk, a gyerekkorom idéződik fel. A finom illatok a konyhában, és a vasárnapi ebédek a nagyinál. Ő petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adott hozzá, s elmaradhatatlan volt az almakompót, vagy körtekompót, esetleg meggybefőtt, természetesen minden a kertjéből, a háztartásából származott. Nálunk a gyerkőc jobban kedveli sült krumplival, és gyöngyhagymával.