r
Nosalty Logó

Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rántott csirkeszárny és comb, ahogy Mamika csinálta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1325
Kalória
53.8g
Fehérje
32.6g
Szénhidrátok
108.1g
Zsír
217.2g
Víz
491.7g
Koleszterin
1.7g
Rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 7951 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    322.9 g

Zsír

  • Összesen
    648.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    202 g
  • Koleszterin
    2950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7173 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    506 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    3264 mg
  • Nátrium
    2343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8956 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    185 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1852 micro
  • Kolin:
    1960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8752 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2414 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    3976 micro
Összesen 7951 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, és kicsontozzuk, majd megsózva félrerakjuk.
  2. A májat megtisztítjuk, és félbevágjuk.
  3. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megsózzuk.
  4. Egy megfelelő méretű májdarabot negfogunk, és amint a csirkeszárny végét visszahajtjuk, a májat a hajlatba dugjuk, és a szárnyvéggel becsípjük, hogy ne essen ki. Amúgy észre lehet venni, a háromszög közepe pontosan alkalmas egy máj belebújtatására, ha túl nagy a máj, vágjunk le belőle. Amint megvagyunk, félrerakjuk a megtöltött szárnyakat is.
  5. Előkészítjük a panírozáshoz a hozzávalókat, az egyik tálba beleöntjük a lisztet, amibe 1 tk őrölt fekete, vagy színesborsot teszünk, és összekavarjuk vele teljesen. A másik tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk kissé, beleöntjük a tejet, és a petrezselyemzöldet is beleszórjuk, majd jól összekavarjuk. A harmadik tálba beleöntjük a zsemlemorzsát.
  6. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat.
  7. Olajat öntünk egy serpenyőbe, közepes hőmérsékletűre forrósítjuk fel. Ezután kisütjük a húsokat. Az első oldalukon mikor sülnek, a serpenyőt lefedjük, így sülnek 7-10 percig, majd a megfordítás után már nyitott serpenyőben sütjük, még további 7-10 percig. Ez az idő természetesen a hús vastagságától, és a csirke korátólfügg mindig.
  8. Ezután kirakjuk papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
  9. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 40 perc

A rántott csirkeszárnyat és combot, a nagymamám, Mamika készítette így el mindig. (Mrs.S.) Ezért amikor csinálom, és fogyasztjuk, a gyerekkorom idéződik fel. A finom illatok a konyhában, és a vasárnapi ebédek a nagyinál. Ő petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adott hozzá, s elmaradhatatlan volt az almakompót, vagy körtekompót, esetleg meggybefőtt, természetesen minden a kertjéből, a háztartásából származott. Nálunk a gyerkőc jobban kedveli sült krumplival, és gyöngyhagymával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!