r
Nosalty Logó

Rakott túrós palacsinta Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Rakott túrós palacsinta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Összesen 3577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.8 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    409 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Elkészítés

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

  1. A lisztből, tejből, tojásból és szódavízből, csipetnyi cukor és só hozzáadásával palacsintákat sütünk.
  2. Ha megsültek, egy nagyobb tányérra rétegezzük a palacsintákat.

A palalcsinták megtöltése és megsütése

  1. A túrót összekeverjük a cukorral.
  2. Ezután nagyobb lapos tányéron rétegezzük: 1 palacsinta, ezt megkenjük a túróval, majd megint 1 palacsinta, ezt baracklekvárral kenjük meg, erre megint palacsinta jön, ezt ismét túróval töltjük meg, és megint jön a palacsinta, stb... Addig ismételjük, amíg a palacsinták, a túró és a lekvár el nem fogynak.
  3. Úgy csináljuk, hogy a tetejére túrótöltelék jusson. Ezt narancs karikákkal díszítjük, és előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
  4. Ha már kicsit kezd pirulni a teteje, akkor kivesszük a sütőből, és ha kihűlt, máris szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5794
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

Tartalmas leves után finom második fogás, de akár desszertként is megállja a helyét...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós palacsinta másképpen...

Hozzávalók

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...