r
Nosalty Logó

Rakott túrós palacsinta Katrin konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katrin
Rakott túrós palacsinta Katrin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

595
Kalória
18.5g
Fehérje
112.9g
Szénhidrátok
6.1g
Zsír
141.1g
Víz
60g
Koleszterin
3.7g
Rost
36.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Összesen 3577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

A palalcsinták megtöltése és megsütése

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3968.8 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    409 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    846.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A palacsintatészta elkészítése, megsütése

  1. A lisztből, tejből, tojásból és szódavízből, csipetnyi cukor és só hozzáadásával palacsintákat sütünk.
  2. Ha megsültek, egy nagyobb tányérra rétegezzük a palacsintákat.

A palalcsinták megtöltése és megsütése

  1. A túrót összekeverjük a cukorral.
  2. Ezután nagyobb lapos tányéron rétegezzük: 1 palacsinta, ezt megkenjük a túróval, majd megint 1 palacsinta, ezt baracklekvárral kenjük meg, erre megint palacsinta jön, ezt ismét túróval töltjük meg, és megint jön a palacsinta, stb... Addig ismételjük, amíg a palacsinták, a túró és a lekvár el nem fogynak.
  3. Úgy csináljuk, hogy a tetejére túrótöltelék jusson. Ezt narancs karikákkal díszítjük, és előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
  4. Ha már kicsit kezd pirulni a teteje, akkor kivesszük a sütőből, és ha kihűlt, máris szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Túrós palacsinta másképpen...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!