Rakott spárga 3. - sonkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
29 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
35 kcal
Összesen
874
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
57 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
71 kcal
Összesen
1749
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
36.8g zöldspárga5 kcal
-
14.7g sonka20 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
14.7g főzőtejszín19 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
11g sajt39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
128
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3146.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 1662 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 379.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 513 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 851 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1489 micro
Összesen
874
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 124.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6293.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1504 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 3323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 758.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 1026 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1703 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2979 micro
Összesen
1749
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
20 dkg sonka
-
2 db tojás
-
175 g tejföl
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk, enyhén sós vízbe állítva, megfőzzük úgy, hogy a feje neérjen a vízbe.
- A tejfölt és a tejszint összekeverjük a tojással, a keményítővel. Sózzuk, borsozzuk, és reszelünk bele egy pici szerecsendiót.
- Egy jénai tálat vagy tepsit kikenünk vajjal vagy olajjal.
- Egy sor spárga, rá a vékonyra szeletelt sonka, egy kis mártás, majd megint spárga.
- Ráöntjük a mártást a végén, megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15348
- Feltöltés dátuma: 2011. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Hoprik ferencné
55 recept
Mindig azt hittem, hogy nem szeretem a spárgát, mivel a virágzöld jut eszembe róla, míg nem kaptam egy keveset, és megfőztem. Szóval nagyon finom, a családomnak is ízlik, és ez a legfontosabb. Ez a recept is egy gyors gondolatból született, egy kicsivel több keményítőt is tehettem volna bele, de így is elfogyott.