Rakott sonkás karfiol csőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tavikavics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
63g makaróni0 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
400
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
250g makaróni0 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
1596
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
37.1g karfiol4 kcal
-
13.2g makaróni0 kcal
-
10.6g sonka15 kcal
-
10.6g tej6 kcal
-
10.6g főzőtejszín14 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
85
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1635.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 150.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 246 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
400
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 103.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6540.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1582 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1161 mg
-
Nátrium 3588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 600.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 995 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 986 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
Összesen
1596
kcal
- 13% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
25 dkg makaróni
-
20 dkg sonka
-
2 dl tej
-
2 dl főzőtejszín
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
15 dkg sajt
Elkészítés
- A karfiolt tisztítás után rózsáira szedjük és bő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.
- A makarónit összetördeljük, és úgy mint a karfiolt, megfőzzük.
- Amíg hűl a makaróni és a karfiol, kockára vágjuk a sonkát, összevágjuk a petrezselymet, a tűzálló edényünket kikenjük vajjal (margarinnal), és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A mártáshoz a tojásokat felverjük, beleöntjük a tejet, tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
- Az edénybe rétegesen belerakjuk a makarónit, karfiolt, sonkát, petrezselymet. A karfiolt, makarónit minden rétegnél lehet sózni. A tetejére jó, ha makaróni kerül. Leöntjük a mártással, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és az előmelegített sütőbe téve megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 269
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 32105
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tavikavics
12 recept
A recept egy igen régi újságból, a MESTERKUKTA 1992-es számából való. Az eredeti recepten egy kicsit változtattam, így lett belőle Rakott sonkás karfiol csőben sütve. A sonka lehet füstölt, vagy gépsonka, de ugyanúgy jó a bacon szalonna is. Én mindig azzal csinálom, ami éppen otthon megtalálható.