r
Nosalty Logó

Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Összesen 3160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4042.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 3160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljes kiörlésű liszttel egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is.
  2. Utána legalább egy óra hosszat pihentetjük.
  3. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és egyszerre egy merőkanálnyit öntünk a sütőbe, és elfolyatjuk benne úgy, hogy egyenletesen szétterüljön.
  4. Mindkét oldalát megsütjük, majd egy olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük.
  5. Az első réteget a cukorral elkevert darált mandulával megszórjuk, majd ha a következő a palacsinta is megsült, akkor rátesszük. Ezt megkenjük crème fraîche-vel és lekvárral. Majd így tovább a többi réteggel is.
  6. Forró sütőbe tesszük, és összesütjük.
  7. Ha megsült, egy tálra borítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, de akár porcukorral is megszórhatjuk.
  8. Szeletekre vágva, már kínálhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8452
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életemben először, de nem utóljára készült édesség...

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...