r
Nosalty Logó

Rakott palacsinta 4. - tökéletesítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott palacsinta 4. - tökéletesítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Összesen 1159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Összesen 4636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4101.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1505 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 4636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a cukrot és a tejet.
  2. A lisztet egy másik tálba tesszük, majd a folyékony hozzávalókat apránként hozzáadagoljuk. Habverővel csomómentesre keverjük, majd félretesszük fél órát pihenni.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Ehhez a habtejszínt kemény habbá verjük. Az étcsokit a vajjal együtt forró gőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínhabot, a mascarpone-t és a porcukrot.
  4. A krémet a hűtőbe tesszük, amíg a palacsintákat kisütjük.
  5. A végén megépítjük a tortát: egy réteg palacsinta, egy réteg krém. Melegen igazán jó!
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16493
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki ismer tudja, hogy csokoholista vagyok. Csoki jöhet minden mennyiségben. Azért bűnömet kisebbítvén el kell mondjam, hogy leginkább étcsoki fan vagyok, ami a bűnös élvezet mondjuk, hogy valamivel egészségesebb formája. Ezzel a recepttel már 3 hete szemeztem. Most jött el a pillanat, mert egy kiadós bableves mellé, kiváló szombati ebédnek ígérkezett. Be kell valljam azonban, hogy a vártnál kisebb extázist okozott ez a édesség, de mindenképpen megéri kipróbálni! Annyit kiegészítést tennék az alaprecepthez, hogy a krém a 1,5-2-szeres mennyiséget is elbírja.

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...