r
Nosalty Logó

Rakott mézes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ingryd
Rakott mézes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

835
Kalória
17.2g
Fehérje
124.2g
Szénhidrátok
30g
Zsír
72.9g
Víz
280.7g
Koleszterin
1.9g
Rost
70.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 8363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5733.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cukor
    704 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    729 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    634 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    2299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2847 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3728 micro
Összesen 8363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.
  3. Ezután 2 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok.
  4. A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
  5. A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
  6. A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
  7. A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.

Recept infó

  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40

Régóta készíti a családban mindenki (anya, nagymama, keresztanya...).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!