r
Nosalty Logó

Rakott mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ingryd
Rakott mézes
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 8363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 835 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5733.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    1059 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cukor
    704 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    729 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    634 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    541 micro
  • Kolin:
    2299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2847 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3728 micro
Összesen 8363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást, a zsírt, a tejet, a mézet, a cukrot és a fahéjat lábasba rakjuk, és lassú tűzön állandó keverés mellett simára keverjük.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a belekevert szódaport, majd összegyúrjuk. Ebből 3 lapot sütünk lapsütőn.
  3. Ezután 2 db 6 tojásos piskótalapot sütünk, ami ugyanakkora legyen, mint a mézes lapok.
  4. A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük (ezt készíthetjük vaníliás pudingporból is, ahhoz 2 cs pundingpor és 6-7 dl tej kell).
  5. A porcukrot a vajjal habosra keverjük. Ha a főtt krém teljesen kihűlt (hideg!), akkor a kettőt összekeverjük.
  6. A lapokat megtöltjük ilyen sorrendben: 1. mézes lap, 2. piskóta, 3. mézes lap, 4. piskóta, 5. mézes lap.
  7. A tetejére a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük (amíg kivilágosodik a krém), kevés margarint teszünk bele, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 25474
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 30.

Ajánló

Nagyon kiadós. Minden ünnepi alkalom kötelező eleme.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta készíti a családban mindenki (anya, nagymama, keresztanya...).

Hozzávalók

A tésztához

A 2 db 6 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...