r
Nosalty Logó

Rakott medvehagyma

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sandrine
Rakott medvehagyma
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

592
Kalória
19g
Fehérje
64.8g
Szénhidrátok
31.1g
Zsír
179.8g
Víz
54.1g
Koleszterin
5.1g
Rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1949 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7797 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, felszeleteljük, majd pár perc alatt megfonnyasztjuk a medvehagymaleveleket kevés kókuszolajon, amíg levet ereszt, utánaleszűrjük, félretesszük.
  2. A sárgarépát, a karalábét és a gombát felszeleteljük, majd az olajon sóval és borssal fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A fele margarinnal kikenünk egy jénait, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, aztán beletesszük a kinyomkodott medvehagyma felét, sózzuk, borsozzuk,majd a tejföl felét és a sonkás sajtkrém felét is ráöntjük.
  4. Erre jön a sárgarépa-gomba-karalábé ragu. Szórhatunk rá kevés zsemlemorzsát. A durvára vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
  5. Az egészet lefedjük a megmaradt levelekkel (ezt is sózzuk, borsozzuk), majd a zsemlemorzsa másik felét is rászórjuk. Végül hozzáadjuk a maradék tejfölt és sajtkrémet is.
  6. A maradék margarint apróra tördelve rátesszük, majd reszelt sajttal hintjük meg a tetejét.
  7. Forró sütőben jól átsütjük, míg a sajt aranybarna lesz a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy újabb húsmentes fogás. A sajt és a tejföl kellően laktatóvá teszi, mégis egészséges. A medvehagymán kívül még négyféle zöldségből készült, ha a gombát is ide vesszük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!