r
Nosalty Logó

Rakott medvehagyma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Rakott medvehagyma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1949 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7797 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, felszeleteljük, majd pár perc alatt megfonnyasztjuk a medvehagymaleveleket kevés kókuszolajon, amíg levet ereszt, utánaleszűrjük, félretesszük.
  2. A sárgarépát, a karalábét és a gombát felszeleteljük, majd az olajon sóval és borssal fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A fele margarinnal kikenünk egy jénait, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, aztán beletesszük a kinyomkodott medvehagyma felét, sózzuk, borsozzuk,majd a tejföl felét és a sonkás sajtkrém felét is ráöntjük.
  4. Erre jön a sárgarépa-gomba-karalábé ragu. Szórhatunk rá kevés zsemlemorzsát. A durvára vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
  5. Az egészet lefedjük a megmaradt levelekkel (ezt is sózzuk, borsozzuk), majd a zsemlemorzsa másik felét is rászórjuk. Végül hozzáadjuk a maradék tejfölt és sajtkrémet is.
  6. A maradék margarint apróra tördelve rátesszük, majd reszelt sajttal hintjük meg a tetejét.
  7. Forró sütőben jól átsütjük, míg a sajt aranybarna lesz a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5825
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Egy újabb húsmentes fogás. A sajt és a tejföl kellően laktatóvá teszi, mégis egészséges. A medvehagymán kívül még négyféle zöldségből készült, ha a gombát is ide vesszük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...