r
Nosalty Logó

Rakott lecsós csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
diaka74
Rakott lecsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 1334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, felszeleteljük, és ízlés szerint befűszerezzük. Hagyjuk állni a fűszerben, addig felszeleteljük a többi hozzávalót is.
  2. A paradicsomot és a hagymát felszeljük vékony karikára, majd meghámozzuk a burgonyát, és azt is vékonyan felkarikázzuk. Ha ezzel kész vagyunk, nincs is más dolgunk, mint rétegezünk.:)
  3. Fogunk egy 30x20-as jénait, az alját kibéleljük a burgonya 1/3-ával, fűszerezzük, arra tesszük a paradicsom és a hagyma felét, majd a hús felét, és megint burgonya, paradicsom, hagyma, hús, és végül a maradék burgonya.
  4. Fólia alatt 180 fokon 40 percig, majd fólia nélkül 200 fokon 20 percig, készre sütjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3883
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
diaka74 24 recept

Eredetileg vékonyra szeletelt sertéskarajjal szoktam készíteni, és legfőképpen nyáron, mikor jó savas a paradicsom. De most úgy megkívántuk, és minden volt itthon hozzá, kivéve karaj, ezért készült most csirkemellből. Bár meg kell mondjam, semmivel nem lett rosszabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...