Rakott karfiol paradicsomosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Somikatus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
50g gyors rizs179 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3 kcal
-
35 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
586
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
200g gyors rizs716 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Összesen
2341
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32.7g karfiol3 kcal
-
9.3g gyors rizs33 kcal
-
23.3g darált sertéshús42 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
16.8g paradicsom3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
Összesen
109
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1160.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 422 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 688 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
586
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 130.2 g
Zsír
-
Összesen 106.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4643.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1689 mg
-
Nátrium 2085 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1241.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 721 micro
-
Kolin: 544 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 2750 micro
-
β-crypt 250 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1294 micro
Összesen
2341
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 432 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
0.5 kg darált sertéshús
-
175 g tejföl
-
1 kávéskanál só
-
1 ek bors
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db babérlevél
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk oregánó
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Egy kicsi és egy nagy edényben vizet forralunk, amikor felforrt, megsózzuk.
- A kicsi edényben megfőzzük a zacskós rizst.
- Rózsákra szedjük a karfiolt, megmossuk, és a nagyobb edényben 2 gerezd fokhagymával puhára főzzük.
- A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon a babérlevéllel megpirítjuk.
- A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és a már megpirult hagymára öntjük. 4-5 percig főzzük, közben kevergetjük. (Ha paradicsompürét használunk, akkor a hagymára előbb a hús kerül rá, és a paradicsompürét csak a fűszerekkel együtt öntjük rá.)
- Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetés közben addig pirítjuk, ameddig a hús szépen kifehéredik.
- Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A fokhagymát felkarikázzuk, és szintén a húshoz tesszük. A húst kb. fél óra alatt puhára főzzük. Ha a szaft elfő, felöntjük egy kevés vízzel.
- A puha karfiolrózsákat kisebb darabokra aprítjuk, és kb. a mennyiség 1/3-át a jénai aljára öntjük, majd sózzuk.
- Amikor a hús puha, a rizst a húshoz adjuk, és jól elkeverjük. Kivesszük a babérlevelet, majd a rizses darált húst a karfiolra öntjük.
- A tetején a maradék karfiolt szépen elrendezzük, majd a tejfölt kicsit megsózzuk, és a karfiol tetején elosztjuk.
- Az egészet a sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2692
- Feltöltés dátuma: 2013. május 27.
Ajánló
Ha valaki pikánsabbá szeretné tenni, a tejföl tetejére szórhat egy kis füstölt sajtot, ami a sütés közben rápirul, de szerintem sajt nélkül is remek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Somikatus
25 recept
Nagyon szeretem a rakott karfiolt, a párom sajnos nem igazán kedveli. Mégpedig a rizs a problémája, mert arról az a véleménye, hogy arra való, hogy az esküvőkön legyen mit szórni. Ezért kellett az egyik kedvenc ételemet kevés rizzsel készíteni. Ebben a variációban inkább a hús és a karfiol, ami dominál, így már neki is ízlik!