r
Nosalty Logó

Rakott karfiol paradicsomosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Rakott karfiol paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 586 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    2085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    2750 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 2341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    432 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kicsi és egy nagy edényben vizet forralunk, amikor felforrt, megsózzuk.
  2. A kicsi edényben megfőzzük a zacskós rizst.
  3. Rózsákra szedjük a karfiolt, megmossuk, és a nagyobb edényben 2 gerezd fokhagymával puhára főzzük.
  4. A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon a babérlevéllel megpirítjuk.
  5. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, és a már megpirult hagymára öntjük. 4-5 percig főzzük, közben kevergetjük. (Ha paradicsompürét használunk, akkor a hagymára előbb a hús kerül rá, és a paradicsompürét csak a fűszerekkel együtt öntjük rá.)
  6. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetés közben addig pirítjuk, ameddig a hús szépen kifehéredik.
  7. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. A fokhagymát felkarikázzuk, és szintén a húshoz tesszük. A húst kb. fél óra alatt puhára főzzük. Ha a szaft elfő, felöntjük egy kevés vízzel.
  8. A puha karfiolrózsákat kisebb darabokra aprítjuk, és kb. a mennyiség 1/3-át a jénai aljára öntjük, majd sózzuk.
  9. Amikor a hús puha, a rizst a húshoz adjuk, és jól elkeverjük. Kivesszük a babérlevelet, majd a rizses darált húst a karfiolra öntjük.
  10. A tetején a maradék karfiolt szépen elrendezzük, majd a tejfölt kicsit megsózzuk, és a karfiol tetején elosztjuk.
  11. Az egészet a sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2696
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Ajánló

Ha valaki pikánsabbá szeretné tenni, a tejföl tetejére szórhat egy kis füstölt sajtot, ami a sütés közben rápirul, de szerintem sajt nélkül is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Nagyon szeretem a rakott karfiolt, a párom sajnos nem igazán kedveli. Mégpedig a rizs a problémája, mert arról az a véleménye, hogy arra való, hogy az esküvőkön legyen mit szórni. Ezért kellett az egyik kedvenc ételemet kevés rizzsel készíteni. Ebben a variációban inkább a hús és a karfiol, ami dominál, így már neki is ízlik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...