Rakott karfiol MosolygÓ konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MosolygÓ
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
929
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1858
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3082.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 958 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 343.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 728 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
929
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 152.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6165.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 2369 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1623 mg
-
Nátrium 1916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 687.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1472 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 1457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
1858
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
132
kcal
Elkészítés
- Megtisztítjuk, és sós vízben előfőzzük a karfiolt, leszűrjük (a leve néhány rózsával félretéve néhány nap múlva levesként kerül majd az asztalra), és üvegtálba tesszük.
- Rákockázzuk a sajt kétharmadát (húsimádók tehetnek bele sonkát, kockára vágott főtt-füstölt tarját, stb.).
- Összekeverjük a tejfölt a tojással, ráöntjük, és a maradék sajtot ráreszeljük.
- A sütőben már csak össze kell álljon, meg kell egy kicsit barnuljon, mondjuk 30 perc.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2553
- Feltöltés dátuma: 2014. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
MosolygÓ
14 recept
Kedvenc zöldségesem azt mondta, hogy csak hétfőn lesz tök (rakott tököt szerettem volna csinálni), így körülnéztem, mi van még. Gyönyörű volt a karfiol, ő ugrott a kosaramba. Nem volt kedvem a besamel mártással "szórakozni", így újítottam. Ez most éppen ebédként lett feltálalva, mert volt tegnapról húsleves és édesség, de lehet vacsorának vagy köretnek is.