r
Nosalty Logó

Rakott karalábé Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott karalábé Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Összesen 2606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6195.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2086.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    897 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Elkészítés

A karalábéhoz

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a felmelegített olajon 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a darált húst, és kevergetve megpirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Közepes lángon lefedve kb. 20-25 percig főzzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon víz a hús alatt.)
  3. A hámozott karalábé fás részeit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Forró sós vízben félig megfőzzük, és leszűrjük.
  4. Az elkészült darált húshoz keverjük a tejfölt és a tojást.
  5. Egy sütőtálat kivajazunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
  6. Az előfőzött karalábé felét a sütőtálba tesszük, rákanalazzuk a darált húst, majd a maradék karalábét.
  7. Az öntethez elkeverjük a tejfölt, a tojást, a reszelt sajtot, és enyhén megsózzuk, majd a rakott karalábéra öntjük, és végül megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
  8. 170 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 18937
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Ajánló

Melegen salátával kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel is elkészíthető ez az egyszerű rakott karalábé. Karalábé kedvelőknek ajánlom.:)

Hozzávalók

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...