r
Nosalty Logó

Rakott karalábé Tündér konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott karalábé Tündér konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

652
Kalória
39.8g
Fehérje
33.6g
Szénhidrátok
41.7g
Zsír
521.5g
Víz
276.8g
Koleszterin
13.7g
Rost
14g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Összesen 2606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A karalábéhoz

Az öntethez

A szóráshoz

A sütőtál kenéséhez

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    521.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 652 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6195.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    1564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    2086.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    897 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

A karalábéhoz

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a felmelegített olajon 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a darált húst, és kevergetve megpirítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát, és felöntjük 1-2 dl vízzel. Közepes lángon lefedve kb. 20-25 percig főzzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon víz a hús alatt.)
  3. A hámozott karalábé fás részeit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Forró sós vízben félig megfőzzük, és leszűrjük.
  4. Az elkészült darált húshoz keverjük a tejfölt és a tojást.
  5. Egy sütőtálat kivajazunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
  6. Az előfőzött karalábé felét a sütőtálba tesszük, rákanalazzuk a darált húst, majd a maradék karalábét.
  7. Az öntethez elkeverjük a tejfölt, a tojást, a reszelt sajtot, és enyhén megsózzuk, majd a rakott karalábéra öntjük, és végül megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
  8. 170 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Ősszel is elkészíthető ez az egyszerű rakott karalábé. Karalábé kedvelőknek ajánlom.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!