r
Nosalty Logó

Rakott káposzta császárszalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Válságkukta
Rakott káposzta császárszalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 492 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6675.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    2981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1848.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 3444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst edénybe töltjük, hideg vízzel átöblítjük, majd vízben állni hagyjuk (20-30 percet).
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, amikor elég forró, rátesszük a felkockázott szalonnát, pár perccel később a felaprított vöröshagymát, majd rövid puhítás után a darált húst. Fedő alatt melegítjük, néha megkavarjuk. Ha kezd kifakulni a hús, hozzátesszük a paprikát, és megsózzuk-borsozzuk.
  3. Megmossuk, felszeleteljük a káposztát, minél vékonyabbra, félretesszük egy tálba.
  4. A rizsről leöntjük a vizet, majd egy nagyobb serpenyőbe tesszük. Ráöntünk dupla annyi vizet, mint amennyi rizst használunk. Megsózzuk, majd beleteszünk egy húsleveskockát. Felforraljuk, majd közepes lángon hagyjuk elfőni a vizet róla.
  5. Ha a másik edényben már sötét színe van a hagymának, és még nem égettük le, vegyük le a tűzről, tegyük az edény tartalmát egy tányérra.
  6. Ugyanebbe az edénybe pakoljuk bele a káposztát (lehet, hogy csak két részletben fér bele), és süssük át a forró zsíron. Kicsit pattogni fog, ezért fedjük le fedővel, és néha megkeverve puhítsuk a káposztát. Kb. 10 perc múlva kész, ha elkezdenek megpirulni az edény alján lévő káposztacsíkok.
  7. Fogjuk a hőálló tálunkat (vagy táljainkat), és ebben a sorrendben tegyük bele az elkészült műveket: Legalulra kis káposzta, majd rizs, tejföl, káposzta, rizs, hús, káposzta, tejföl. Az arányok szabadon választhatók, a legegyszerűbb, ha kevés alsó réteg káposzta után mindig felezzük a rendelkezésre álló készletet.
  8. Az edényt fedjük le (pl. alufóliával), majd közepes lángon való sütés után tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13299
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott káposzta császárszalonnával
Válságkukta 2 recept

Pontosan hét nap van még hátra a következő fizetésig, ezért olcsó, de laktató receptet kerestem, amivel ennyi időre előre el tudom készíteni az ebédem. Frank Júlia rakott káposztás receptjét félig megjegyeztem, majd a boltban még vettem hozzá ezt-azt, végül nekiálltam főzni, és ezt sikerült összehozni. 1590 Ft-ból hét teljes adag kijött belőle (a rizsen kívül mindent venni kellett). Ez az első recept, amit rögtönözve készítettem, ezért szinte biztos, hogy máshogy is el lehet készíteni. Minden ötletet, javaslatot és építő kritikát előre is köszönök szépen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...