r
Nosalty Logó

Rakott hús szülinapra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott hús szülinapra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3468 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 17343 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6850.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    3405 mg
  • Nátrium
    1606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    366 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3468 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1418.1 g

Zsír

  • Összesen
    1012.6 g
  • Telített zsírsav
    410 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    386 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    6616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34254.4 g
  • Cink
    161 mg
  • Szelén
    1653 mg
  • Kálcium
    5507 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    1782 mg
  • Foszfor
    17024 mg
  • Nátrium
    8029 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    6150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3668 micro
  • B6 vitamin:
    34 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1832 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    35 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    340 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1746 micro
  • Kolin:
    6053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3599 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5050 micro
Összesen 17343 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarját felszeleteljük, befűszerezzük, lapon megsütjük.
  2. Megfőzzük a rizst, a tojást.
  3. A darált húst egy nagy edényben megfőzzük, passzírozottfokhagymával és tejszínnel.
  4. Elővesszük a legnagyobb tepsit, ami befér a sütőbe.
  5. Felkarikázzuk a hagymát és a tojást, lereszeljük a sajtot.
  6. A rizst betesszük a tepsibe, majd rá a darált húst, rátesszük a tojást, a sajtot, a hagymát és a kukoricát, erre pedig a sült tarját.
  7. A tejfölt kikeverjük 1 tojással, hogy szépen piruljon.
  8. Betesszük a sütőbe, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×40×10
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4134
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Ha van fiú tesód és szereti a húst, akkor tutira megőrül tőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcsémmel elindult egy hagyomány szülinapkor, hogy hústortát sütünk egymásnak, hát ilyen adagok születnek :-D ez speciel 6,5-7 kg volt :-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...