Rakott hús hajdinával, gombával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
33g hajdina114 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
26 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
133g víz0 kcal
Összesen
496
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g darált pulykahús288 kcal
-
100g hajdina343 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
1488
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
15.7g darált pulykahús18 kcal
-
6.3g hajdina22 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
10.1g sárgarépa4 kcal
-
5.7g fehérrépa4 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
15.7g csiperkegomba3 kcal
-
12.6g tejföl25 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.1g víz0 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1617.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 412.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3954 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
496
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4852.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 2262 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1236.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1501 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11862 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
1488
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 311 micro
-
β-karotin 745 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg darált pulykahús
-
10 dkg hajdina
-
2 db babérlevél
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 db leveskocka
-
25 dkg csiperkegomba
-
2 dl tejföl
-
2 dkg parmezán sajt
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
4 dl víz
Elkészítés
- A hajdinát szűrőben, folyó víz alatt jól átmossuk. Egy lábosban szárazon elkezdjük pirítani, amikor kipattogott, ráöntünk egy picike olívát, tovább kevergetjük, majd háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Rászórjuk a natúr sótlan ételízesítőt, kevés sót, beledobjuk 2 babérlevelet. Lefedjük, és nagyon kis lángon puhára főzzük.
- Ezalatt előkészítjük a továbbiakat. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A répákat meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn megreszeljük. A gombát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés olíván megpároljuk a hagymákat, kicsit erősebb lángon hozzáadjuk a darált húst, kevergetjük, majd rászórjuk a megreszelt zöldségeket. Az egészet jól megkeverjük. A leveskockát fél bögre forró vízben feloldjuk, ezzel öntjük nyakon a húsos-zöldséges ragut. Lassan puhára pároljuk.
- A gombát erős lángon minimális olíván inkább pirítjuk, mint pároljuk. Csak a legvégén sózzuk meg egy cseppet.
- Egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, a hajdina felét elterítjük benne, rákanalazzuk a pirított gombát, erre jött a hajdina másik fele. A tetején elsimítjuk a húsos ragut. Beborítjuk a tejföllel, bedugjuk a sütőbe 10 percre. A végén még egy kis parmezánt szórunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2407
- Feltöltés dátuma: 2020. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Szeretem ezeket a húsos, zöldséges, gabonás ételeket. Kinézetre a "nem szép, de finom" kategória, nehéz volt róla képet készíteni.