r
Nosalty Logó

Rakott hús hajdinával, gombával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Rakott hús hajdinával, gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11862 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát szűrőben, folyó víz alatt jól átmossuk. Egy lábosban szárazon elkezdjük pirítani, amikor kipattogott, ráöntünk egy picike olívát, tovább kevergetjük, majd háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük. Rászórjuk a natúr sótlan ételízesítőt, kevés sót, beledobjuk 2 babérlevelet. Lefedjük, és nagyon kis lángon puhára főzzük.
  2. Ezalatt előkészítjük a továbbiakat. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk. A répákat meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn megreszeljük. A gombát megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olíván megpároljuk a hagymákat, kicsit erősebb lángon hozzáadjuk a darált húst, kevergetjük, majd rászórjuk a megreszelt zöldségeket. Az egészet jól megkeverjük. A leveskockát fél bögre forró vízben feloldjuk, ezzel öntjük nyakon a húsos-zöldséges ragut. Lassan puhára pároljuk.
  4. A gombát erős lángon minimális olíván inkább pirítjuk, mint pároljuk. Csak a legvégén sózzuk meg egy cseppet.
  5. Egy sütőedényt vékonyan kiolajozunk, a hajdina felét elterítjük benne, rákanalazzuk a pirított gombát, erre jött a hajdina másik fele. A tetején elsimítjuk a húsos ragut. Beborítjuk a tejföllel, bedugjuk a sütőbe 10 percre. A végén még egy kis parmezánt szórunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2407
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott hús hajdinával, gombával
Pogácsa 392 recept

Szeretem ezeket a húsos, zöldséges, gabonás ételeket. Kinézetre a "nem szép, de finom" kategória, nehéz volt róla képet készíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...