r
Nosalty Logó

Rajnai krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Rajnai krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2713 micro
Összesen 2107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A szalonnát felkockázzuk é,s a maradék vajon kisütjük.
  4. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és a reszelő durva oldalán lereszeljük.
  5. A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk.
  6. Összekeverjük a hagymát, a krumplit, a szalonnapörcöt, hozzáütünk négy tojást, sózzuk, borsozzuk
  7. A keveréket a tűzálló tálba simítjuk.
  8. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13198
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Ajánló

Friss salátával, savanyú uborkával tálaljuk, de legjobb almakompóttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rajnai krumpli
8zsuzsa8 210 recept

Ezt areceptet is Klágenfurtban élő lányomtól tanultam. Azóta találkoztam vele egy Sandra receptgyűjteményben itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...