r
Nosalty Logó

Rácsos barackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Rácsos barackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 1084 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 6510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1084 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4962.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    2131 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.6 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2931 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2155 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 6510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a cukorral, a sütőporral és a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat, a tojásokat, a citromlét és a kefirt (annyi kefir kell, hogy rugalmas tésztát kapjunk), és összegyúrjuk.
  3. Hűtőben pihentetjük kb. 1 órán át.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 C°-ra.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, a tészta ¼-ét félretesszük, a ¾ részét pedig gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, és villával megszurkáljuk.
  6. Ráöntjük a baracklekvárt, és egyenletesen elosztjuk a tepsiben.
  7. A maradék ¼ tésztát kis darabokra osztjuk, megsodorjuk, és átlósan a tészta tetejére helyezzük.
  8. A sütemény tetejét tojássárgájával megkenjük.
  9. 170 C°-on 40-45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3188
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

Házi lekvár hiányában -bolti esetén- érdemes 1 üveg lekvárhoz 25-30 dkg darált diót keverni, akkor nem folyik ki a süteményből. De az igazi házi lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi recept újra és újra felfedezve. Készítettem nyáron már félbevágott nyers sárgabarackkal, de készítettem már fél szilvaszemekkel és szilvalekvárral is. Olcsó és gyors vendégváró sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...