Rácponty 2. - cserépedényben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
375g ponty286 kcal
-
375g burgonya217 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
125g lecsó51 kcal
-
63g szójajoghurt41 kcal
-
0 kcal
Összesen
923
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1500g ponty1143 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
500g lecsó205 kcal
-
250g szójajoghurt165 kcal
-
0 kcal
Összesen
3689
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38g ponty29 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
5.1g füstölt szalonna33 kcal
-
12.7g lecsó5 kcal
-
6.3g szójajoghurt4 kcal
-
0 kcal
Összesen
93
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1667.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1137 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 458.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 2256 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
923
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.9 g
Zsír
-
Összesen 195 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6671.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 526 mg
-
Foszfor 4548 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1834.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 9025 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 721 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
3689
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg ponty
-
1.5 kg burgonya
-
250 ml szójajoghurt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A cserépedényt beáztatjuk a használati utasítás szerint.
- A halat megfosztjuk fejétől és uszonyaitól, és persze zsigereitől is.
- Besózzuk, és kb. 15 percet pihentetjük.
- A krumplit sós vízben, héjában félkészre főzzük.
- A szalonnát felszeleteljük, és 1,5-2 cm-es csíkokra szeljük.
- Egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd félre tesszük.
- A halat ezen a zsiradékon mindkét oldalán elősütjük.
- A krumplit ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
- A pirított szalonnát a cserépedény aljában elterítjük.
- A felkarikázott burgonyát szépen sorban elosztjuk rajta.
- A tetejére fektetjük a halat.
- Ráöntjük a lecsót ( vagy a friss zöldségeket rákarikázzuk).
- A pirospaprikát belekeverjük a szójajoghurtba, és bőségesen meglocsoljuk vele a halacskát és a krumplit is, kerüljön minden hova :).
- Fontos hogy HIDEG sütőbe tegyük, mert különben a cserépedény elreped!
- Kb. 90 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 23401
- Feltöltés dátuma: 2010. december 24.
Ajánló
Nem vagyok borszakértő, inkább csak borszerető ember. Mi a Nyakas pincészet Budai Chardonnay száraz borát iszogattuk hozzá. El is fogyott estére. Én még el tudnék képzelni hozzá félszáraz fehér bort is a lecsó miatt. Az biztos, hogy előtte jó a száraz bor étvágycsinálónak (bár ha valaki az illatától nem lesz éhes, annak ne is adjunk belőle :) ), hozzá inkább félszáraz bort javasolnak a szakértők.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már többször elkészítettem, általában karácsony környékén. Baráti társaságom egyik kedvence. Egyszerű de annál nagyszerűbb étel! A most elkészült adag egy kedves barátomnak készült, aki sokat segített Nekem, én pedig ezzel kedveskedtem Neki.