r
Nosalty Logó

Rácponty 2. - cserépedényben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rácponty 2. - cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2256 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.9 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6671.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    4548 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1834.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    9025 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 3689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cserépedényt beáztatjuk a használati utasítás szerint.
  2. A halat megfosztjuk fejétől és uszonyaitól, és persze zsigereitől is.
  3. Besózzuk, és kb. 15 percet pihentetjük.
  4. A krumplit sós vízben, héjában félkészre főzzük.
  5. A szalonnát felszeleteljük, és 1,5-2 cm-es csíkokra szeljük.
  6. Egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd félre tesszük.
  7. A halat ezen a zsiradékon mindkét oldalán elősütjük.
  8. A krumplit ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
  9. A pirított szalonnát a cserépedény aljában elterítjük.
  10. A felkarikázott burgonyát szépen sorban elosztjuk rajta.
  11. A tetejére fektetjük a halat.
  12. Ráöntjük a lecsót ( vagy a friss zöldségeket rákarikázzuk).
  13. A pirospaprikát belekeverjük a szójajoghurtba, és bőségesen meglocsoljuk vele a halacskát és a krumplit is, kerüljön minden hova :).
  14. Fontos hogy HIDEG sütőbe tegyük, mert különben a cserépedény elreped!
  15. Kb. 90 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 23401
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Ajánló

Nem vagyok borszakértő, inkább csak borszerető ember. Mi a Nyakas pincészet Budai Chardonnay száraz borát iszogattuk hozzá. El is fogyott estére. Én még el tudnék képzelni hozzá félszáraz fehér bort is a lecsó miatt.  Az biztos, hogy előtte jó a száraz bor étvágycsinálónak (bár ha valaki az illatától nem lesz éhes, annak ne is adjunk belőle :) ), hozzá inkább félszáraz bort  javasolnak a szakértők.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször elkészítettem, általában karácsony környékén. Baráti társaságom egyik kedvence. Egyszerű de annál nagyszerűbb étel! A most elkészült adag egy kedves barátomnak készült, aki sokat segített Nekem, én pedig ezzel kedveskedtem Neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...