r
Nosalty Logó

Rácponty

NS
Rácponty
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1061
Kalória
50.4g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
74g
Zsír
585g
Víz
280.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1061 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    296 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7069.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    4754 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    2340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    427 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
  2. A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
  3. Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
  4. A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
  5. Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p

Cserépedényben is készíthetjük. Régi bevált recept.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...