Quiche Lorraine koszider konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
25g bacon98 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
764
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
100g bacon393 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3059
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
18.8g finomliszt68 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
9.4g bacon37 kcal
-
16g vöröshagyma6 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.4g sajt33 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 56.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1015.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 135.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
764
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 84.7 g
Zsír
-
Összesen 225 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4063.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 967 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 1589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 540.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1799 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 1772 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
3059
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
3 evőkanál víz
Töltelék
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Ha kész a hagyma (lásd töltelék), begyújthatjuk a sütőt, hogy jó forró legyen.
- A lisztet elkeverjük a sóval, tojássárgájával, majd alaposan elmorzsoljuk a hideg vajjal. Először nehezen áll össze, de ahogy melegszik a vaj, egyre jobban felveszi a lisztet. Ekkor belekeverjük a hideg vizet, amitől sima, közepesen kemény, jól alakítható tésztává áll össze. (Betehetjük a hűtőbe, de dolgozhatunk is tovább vele.)
- A tésztalabdát a kezünk között ellapogatjuk, majd a 26 cm átmérőjű piteformába tesszük, és egyenletesen szétnyomogatjuk, 2 cm-es peremet is készítünk. (Kinyújthatjuk deszkán is, de fölösleges elővenni a táblát, mert kézzel is jól alakítható.) A formát semmivel sem kell kikenni!
- Az alapot betesszük a forró sütőbe, és 15 percig elősütjük. Akkor jó, ha a tészta pereme kivilágosodik. (Ha felpúposodna, a púpokat egyszerűen lenyomjuk.)
- Megtöltjük. Előbb a szalonnát (sonkát) rászórjuk a tésztára - nem kell eligazgatni, ha össze-vissza borzas, jobban közé folyik a tojás. Ezután rászórjuk a hagymát, végezetül ráöntjük a tojásos masszát. Alaposan megszórjuk a reszelt sajttal.
- A forró sütőben kb. 40 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. A formában langyosra hűtjük, és így fogyasztjuk. Salátát kínálhatunk hozzá.
Töltelék
- Először a hagymát félfőre, finom szálasra felvágjuk, majd a vajból elvett 1 dkg-on üvegesre pároljuk, és hagyjuk hűlni.
- Közben nagyobb darabokra összetépkedjük a hajszálvékony szalonnaszeleteket. (Sonkával talán még finomabb, de az is nagyon vékony legyen.)
- Az egész tojásokat és a tésztából kimaradt fehérjét alaposan összekeverjük a tejszínnel, sóval és jó sok borssal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1528
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.
Ajánló
Saláta, sör, fehérbor. Vagy amit szeretünk. Egy tartalmas leves után főételnek is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Először Belgiumban ettem, vallon területen, és imádtam. A tészta omlós, a töltelék ízes, az egész pedig látványos. Jó tömény a sok vajtól és zsíros tejszíntől, ezért nagyon kiadós. Langyosan a legfinomabb, de másnap is tökéletes, szendvics helyett is például kirándulásra, munkahelyre. (Nekem hideg tejjel ízlik a legjobban, de a sör is nagyon csúszik rá.)