Quiche lorraine egyszerűen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
471
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
12g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
3766
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
4.4g víz0 kcal
A töltelékhez
-
35.5g habtejszín104 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
3.6g tojássárgája11 kcal
-
17.8g bacon70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
Összesen
335
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1047.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 808 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
471
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 312.1 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8379.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1167 mg
-
Nátrium 6464 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 534.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 291 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 818 mg
-
Retinol - A vitamin: 2186 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 455 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 961 micro
Összesen
3766
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
335
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
2 teáskanál só
A töltelékhez
-
400 ml habtejszín
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
200 g bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál szerecsendió
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és sót elkeverjük egy tálban, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel gyorsan elmorzsoljuk a vajkockákat, míg majdnem olyan állagot kapunk, mint a nedves homok. Ekkor hozzáadunk fokozatosan annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta. Ne dolgozzuk túl és figyeljünk rá, hogy ne legyen ragacsos! A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.
- A tésztát lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egy sodrófa segítségével beleengedjük egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformába. A tésztát elegyengetjük, túllógó széleit levágjuk (érjen fel a forma pereméig), majd megszurkáljuk egy villával.
- A tésztát kibéleljük sütőpapírral, amibe valamilyen sütőnehezéket öntünk (rizs, kerámiagolyó, szárazbab). 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk belőle a nehezéket és a papírt. További 10 percig sütjük, és ha kivettük, még melegen lekenjük a tészta felületét tojásfehérjével (ez segít szigetelni a tésztát, nem engedi, hogy a töltelék eláztassa).
A töltelékhez
- A bacont felkockázzuk, majd egészen ropogósra és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Egy szűrőben lecsöpögtetjük.
- A tejszínt, tojást, tojássárgáját és fűszereket egy botmixerrel teljesen simára turmixoljuk.
- Az elősütött pitetésztába szórjuk a bacon felét. Egy szűrőn keresztül beleöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, majd megszórjuk a maradék baconnel. A quiche-t visszatesszük a 180 fokos sütőbe, ahol 30 percig sütjük. Félúton megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
- A kisült pitét először szobahőmérsékletre hűtjük, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. Ezután szeleteljük és tetszőlegesen baconnel, aprított újhagymával vagy friss metélőhagymával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 1624
- Feltöltés dátuma: 2024. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem kerül bele más, csak pirított szalonna és a tojásos-tejszínes krém. Ebédre vagy vacsorára, egy könnyed zöldsalátával isteni választás.