r
Nosalty Logó

Quiche lorraine egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Quiche lorraine egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

471
Kalória
9.5g
Fehérje
20.8g
Szénhidrátok
39g
Zsír
66.8g
Víz
201.9g
Koleszterin
675mg
Rost
1.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    312.1 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8379.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    6464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 3766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és sót elkeverjük egy tálban, majd belekockázzuk a hideg vajat. Az ujjbegyeinkkel gyorsan elmorzsoljuk a vajkockákat, míg majdnem olyan állagot kapunk, mint a nedves homok. Ekkor hozzáadunk fokozatosan annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta. Ne dolgozzuk túl és figyeljünk rá, hogy ne legyen ragacsos! A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 30-60 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztát lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd egy sodrófa segítségével beleengedjük egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformába. A tésztát elegyengetjük, túllógó széleit levágjuk (érjen fel a forma pereméig), majd megszurkáljuk egy villával.
  3. A tésztát kibéleljük sütőpapírral, amibe valamilyen sütőnehezéket öntünk (rizs, kerámiagolyó, szárazbab). 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük, majd eltávolítjuk belőle a nehezéket és a papírt. További 10 percig sütjük, és ha kivettük, még melegen lekenjük a tészta felületét tojásfehérjével (ez segít szigetelni a tésztát, nem engedi, hogy a töltelék eláztassa).

A töltelékhez

  1. A bacont felkockázzuk, majd egészen ropogósra és aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Egy szűrőben lecsöpögtetjük.
  2. A tejszínt, tojást, tojássárgáját és fűszereket egy botmixerrel teljesen simára turmixoljuk.
  3. Az elősütött pitetésztába szórjuk a bacon felét. Egy szűrőn keresztül beleöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, majd megszórjuk a maradék baconnel. A quiche-t visszatesszük a 180 fokos sütőbe, ahol 30 percig sütjük. Félúton megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.
  4. A kisült pitét először szobahőmérsékletre hűtjük, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni. Ezután szeleteljük és tetszőlegesen baconnel, aprított újhagymával vagy friss metélőhagymával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem kerül bele más, csak pirított szalonna és a tojásos-tejszínes krém. Ebédre vagy vacsorára, egy könnyed zöldsalátával isteni választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos itt folytatja tévés pályafutását

A Troll a konyhában 3. évada március 31-től megújulva tér vissza a képernyőkre. A házigazda, Rákóczi Feri mellé Sárközi Ákos (a Konyhafőnök korábbi zsűritagja) csatlakozik döntőbíróként, aki kiszúrja, melyik ételek estek áldozatul a napi troll munkálkodásának. Ez nem minden, ugyanis sok újdonság várható az új évadban, többek között az is, hogy a nézők elsőkézből értesülnek arról, ki a szabotőr, így végigkövethetik minden lépését.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!