Púri
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
100 kcal
-
35g víz0 kcal
-
14g ghee100 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
398 kcal
-
140g víz0 kcal
-
56g ghee402 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 45% Zsír
-
24.7g teljes kiőrlésű liszt82 kcal
-
28.8g víz0 kcal
-
11.5g ghee83 kcal
-
35g napraforgó olaj309 kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 217.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 163.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
-
120 g teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés
- Összekeverjük a vizet és a lisztet, majd hozzáadjuk a ghít vagy olajat és kézzel gyúrjuk 5-8 percig, hogy lágy rugalmas tésztát kapjunk. Szükség esetén még adhatunk hozzá vizet.Letakarva kb. 1 órát pihentetjük, de egy éjszaka még jobb. (Sose tegyük hűtőbe!)
- A tésztából jó diónyi labdacsokat tépkedünk éskinyújtjuk 13-15 cm átmérőjű 2-3 mm vékonyságúra.
- Olajat forrósítunk, annyit, hogya tészta el tudjon merülni benne, különbennem fúvódik fel. Közepes lángot vagy hőfokot használunk.
- Fogó segítségével forgatjuk őket - oldalanként bő fél perc -, és csak a szélénél fogva, ügyelve, hogy ne lyukasszuk ki a már felfúvódott buborékokat, különben az egész tele lesz belülről azonnal olajjal.
- Ez a mennyiség kb. 10-12 púri elkészítéséhez elegendő.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23471
- Feltöltés dátuma: 2009. november 25.
Ajánló
Èlettani hatása: erösen lúgosít! Ajánlott! Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
India kenyere a róti. Az indiaiak csak teljes kiőrlésű liszttel sütik. Az alaptészta ugyanaz és a különböző sütési eljárások eredményezik a különböző fajtákat. A csapáti palacsintasütő serpenyőben olaj nélkül hólyagosra sütött palacsinta méretű tészta. A phulka felfújt csapáti, ami úgy készül, hogy a kész csapátit 5-10 másodpercre nyílt láng fölé tartják és az felfújódik. A púri bő olajban sült és reggelire is fogyasztják. A parátha egy vastagabbra nyújtott csapáti. A naán nem tartozik ide, mert a tésztája más összetételű. Ennek a tésztának az optimális keverési aránya: 200 ml teljes kiőrlésű liszt 0,65 dl víz 2 ek ghí vagy olaj Indiában sokszor reggelire is fogysztják, de ha valaki nagyon elvetemült az eheti kicsit nyugatiasan édesen is dzsemmel, porcukorral...stb és kipróbálhatja ehhez fehér liszttel is. :-)