r
Nosalty Logó

Púri

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Púri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 2303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 2303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 474 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a vizet és a lisztet, majd hozzáadjuk a ghít vagy olajat és kézzel gyúrjuk 5-8 percig, hogy lágy rugalmas tésztát kapjunk. Szükség esetén még adhatunk hozzá vizet.Letakarva kb. 1 órát pihentetjük, de egy éjszaka még jobb. (Sose tegyük hűtőbe!)
  2. A tésztából jó diónyi labdacsokat tépkedünk éskinyújtjuk 13-15 cm átmérőjű 2-3 mm vékonyságúra.
  3. Olajat forrósítunk, annyit, hogya tészta el tudjon merülni benne, különbennem fúvódik fel. Közepes lángot vagy hőfokot használunk.
  4. Fogó segítségével forgatjuk őket - oldalanként bő fél perc -, és csak a szélénél fogva, ügyelve, hogy ne lyukasszuk ki a már felfúvódott buborékokat, különben az egész tele lesz belülről azonnal olajjal.
  5. Ez a mennyiség kb. 10-12 púri elkészítéséhez elegendő.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23471
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 25.

Ajánló

Èlettani hatása: erösen lúgosít! Ajánlott! Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

India kenyere a róti. Az indiaiak csak teljes kiőrlésű liszttel sütik. Az alaptészta ugyanaz és a különböző sütési eljárások eredményezik a különböző fajtákat. A csapáti palacsintasütő serpenyőben olaj nélkül hólyagosra sütött palacsinta méretű tészta. A phulka felfújt csapáti, ami úgy készül, hogy a kész csapátit 5-10 másodpercre nyílt láng fölé tartják és az felfújódik. A púri bő olajban sült és reggelire is fogyasztják. A parátha egy vastagabbra nyújtott csapáti. A naán nem tartozik ide, mert a tésztája más összetételű. Ennek a tésztának az optimális keverési aránya: 200 ml teljes kiőrlésű liszt 0,65 dl víz 2 ek ghí vagy olaj Indiában sokszor reggelire is fogysztják, de ha valaki nagyon elvetemült az eheti kicsit nyugatiasan édesen is dzsemmel, porcukorral...stb és kipróbálhatja ehhez fehér liszttel is. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...