r
Nosalty Logó

Puncskrémes mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dézi
Puncskrémes mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4182.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.1 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2614 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 7447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük, és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet.
  2. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220 °C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától.
  3. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük.
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk, és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
  5. A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4854
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt a nyugdíjas klubba sütöttük, mondhatni nagy sikerrel. A receptet a sütigyár.hu oldalon találtam. Én a krémet csokis-rumos aromával bolondítottam meg.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...