r
Nosalty Logó

Pulykacomb vörösborban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Pulykacomb vörösborban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1381 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1381 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és mivel mi bőr nélkül szeretjük, én le is nyúzom, majd papírtörlővel felszárogatom.
  2. Egyenletesen rászórjuk a fűszert, majd elhelyezzük a sütésre szánt jénaiban vagy tepsiben.
  3. Fél óra után ráöntjük a vörösbort, fóliával betakarjuk, és sütni kezdjük.
  4. Úgy 1 óra elteltével ránézünk, és megfordítjuk a combokat. Újabb 3/4 óra után megint ellenőrozzük, és ha túl sok maradt a vörösborból, kicsit fólia nélkül párologtatunk el belőle. Ízlés szerint pirítjuk, vagy nem.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21912
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Jó minőségű, száraz vörösborral készítsük. Nekünk házi is van, de egyszer már megesett, hogy egy olcsóbb bolti vörösborral próbálkoztam, és elrontottam az egészet. Szóval itt kell a minőség! A fűszerezésről pedig annyit, hogy akár egy egyszerű ételízesítővel beszórva, akár előregyártott pulyka/csirke fűszer sóval behintve készülhet, de ha van különleges fűszerigényünk, és irtózunk a készen vett fűszerkeverékektől, akkor állítsunk össze magunknak sk. (bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, bors, stb.), de ez esetben a sózásról se feledkezzünk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykacomb vörösborban
Tomatotree 262 recept

Egyszerű és gyors, sőt még ízletes is. És akkor még arról nem is szóltam, hogy mennyire egészséges! Egy csepp zsiradékot sem kell hozzáadni, a vörösbor jól beleivódik a húsba, amitől az sötétebb színezetű, és kissé füstöltes ízhatású lesz. Krumplipürével vagy hagymás tört krumplival + párolt káposztával tálalhatjuk. Sült céklával is isteni, és a salátapártiak bátran köríthetik azzal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...