Pulykacomb vörösborban
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g pulykacomb239 kcal
-
0 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
800g pulykacomb956 kcal
-
0 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
61.5g pulykacomb74 kcal
-
0 kcal
-
38.5g vörösbor33 kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 228.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.1 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 471 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2367 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1290 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 915.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
80 dkg pulykacomb
-
3 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
-
5 dl vörösbor
Elkészítés
- A húst megmossuk, és mivel mi bőr nélkül szeretjük, én le is nyúzom, majd papírtörlővel felszárogatom.
- Egyenletesen rászórjuk a fűszert, majd elhelyezzük a sütésre szánt jénaiban vagy tepsiben.
- Fél óra után ráöntjük a vörösbort, fóliával betakarjuk, és sütni kezdjük.
- Úgy 1 óra elteltével ránézünk, és megfordítjuk a combokat. Újabb 3/4 óra után megint ellenőrozzük, és ha túl sok maradt a vörösborból, kicsit fólia nélkül párologtatunk el belőle. Ízlés szerint pirítjuk, vagy nem.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 21992
- Feltöltés dátuma: 2012. május 14.
Ajánló
Jó minőségű, száraz vörösborral készítsük. Nekünk házi is van, de egyszer már megesett, hogy egy olcsóbb bolti vörösborral próbálkoztam, és elrontottam az egészet. Szóval itt kell a minőség! A fűszerezésről pedig annyit, hogy akár egy egyszerű ételízesítővel beszórva, akár előregyártott pulyka/csirke fűszer sóval behintve készülhet, de ha van különleges fűszerigényünk, és irtózunk a készen vett fűszerkeverékektől, akkor állítsunk össze magunknak sk. (bazsalikom, majoranna, kakukkfű, rozmaring, bors, stb.), de ez esetben a sózásról se feledkezzünk meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyszerű és gyors, sőt még ízletes is. És akkor még arról nem is szóltam, hogy mennyire egészséges! Egy csepp zsiradékot sem kell hozzáadni, a vörösbor jól beleivódik a húsba, amitől az sötétebb színezetű, és kissé füstöltes ízhatású lesz. Krumplipürével vagy hagymás tört krumplival + párolt káposztával tálalhatjuk. Sült céklával is isteni, és a salátapártiak bátran köríthetik azzal is.