r
Nosalty Logó

Puha sajtos-magvas hosszú kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Puha sajtos-magvas hosszú kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4068 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2140.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8561.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    6112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4068 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos tejjel elkeverjük, kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A kimért lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az egyik tojást, az olajat, az élesztős tejet és a maradék 2 dl langyos tejet. Jól összegyúrjuk. Gömbölyűre formázzuk, letakarjuk és legalább 1 óra hosszáig kelni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, jó nagyra, (tepsi hosszúságúra.) Az olvasztot vajjal megkenjük.
  4. Kb. 10 cm széles csíkokra felvágjuk, mindet feltekerjük. Lazán megcsavarva, olajozott tepsibe helyezzük, egymás mellé.
  5. A felvert tojással átkenjük, magokkal szórjuk. Sajtot reszelünk rá. 200 C-fokra előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 661
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 29.

Ajánló

Miután megsültek és kihűltek, papírzsákba, majd ezt egy neylonba téve nagyon jó puha marad!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami sajtos-magos reggelire vágytam!! Előző nap délután elkészítettem, és másnap reggelén már a finom tejeskávém mellé tudtam fogyasztani. Valami isteni lett...... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...