r
Nosalty Logó

Pudingos-tejszínes krémes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos-tejszínes krémes 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Összesen 7062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4337.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.3 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 7062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként főzzük meg a krémalapot: 8 dl tejet forraljuk fel a 3 ek cukorral, közben a maradék 2 dl tejjel keverjük ki egy tálban a 3 csomag pudingport és a 2 evőkanál lisztet.
  2. Amikor a tej felforrt, és a cukor elolvadt, öntsük bele a keveréket, és folyamatos keverés mellett főzzünk belőle kemény pudingot. Tegyük ki hideg helyre hűlni.
  3. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a porcukrot; a szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el velük. Közepébe csináljunk kezünkkel krátert, és üssük bele a 2 tojást, majd csorgassuk bele a mézet. Körkörös mozdulatokkal elegyítsük a tojást a többi résztvevővel.
  4. Amikor a tészta összeállt, lisztezett felületre borítsuk ki, picit gyúrjuk össze, osszuk 2 egyforma bucira, és tegyük fél órára hűtőbe pihenni.
  5. Fél óra elteltével lisztezett felületen nyújtsuk tepsi nagyságúra. Kenjük meg a tepsi hátlapját egy kevés zsíradékkal fektessük rá a tésztát, széleiről a fölösleget vágjuk le, hogy formás legyen, és tegyük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt szépen megpirul.
  6. Vegyük ki, és csúsztassuk deszkára. Tegyünk a tetejére egy lap zsírpapírt, vagy sütőpapír is megfelel.
  7. Járjunk el a 2. lappal ugyanígy.
  8. Ha minden jól ment, amíg a tésztával ügyködtünk, kihűlt a krémalapunk. Szobahőmérsékletű margarint és a porcukrot robotgéppel keverjük habosra, és szép lassan adagoljuk hozzá a kihűlt krémalapot. Gyönyörű, selymes, sárga krémet kapunk.
  9. Verjük kemény habbá a Hulala-t. (Nem kell bele habfixáló!)
  10. Egyenletesen oszlassuk el a krémet az alsó lapon, kenjük rá a tejszínhabot, és zárjuk le a felső lappal. (Ha jól dolgoztunk, a krém nagyjából olyan magas mint a tejszín-réteg.)
  11. Ízlés szerint díszítsük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x39
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33793
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Tetejére nagyon finom az átlagosnál vastagabb porcukor-réteg és egy leheletnyi kakaópor. A süti nem az a "túl édes" fajta, aki édesebben szereti, használjon több cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megvallom, hogy ez egy remake-je az oldalon már szereplő "Pudingos-tejszínes-krémes"-nek, az  inspirált az elkészítésben. Ötvöztem az alapgondolatot a kedvenc vaníliakrémemmel. Remélem sokan kipróbáljátok! Szinte azonnal fogyasztható, a tészta már a sütés után is puha és omlós, nem feltétlenül kell vele várni másnapig. (Persze másnap sokkal puhább!)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...