Pudingos-tejszínes krémes 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
14g porcukor55 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
14g margarin102 kcal
-
4g méz11 kcal
-
57g finomliszt208 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
143g tej80 kcal
-
73 kcal
-
4g finomliszt16 kcal
-
4g cukor17 kcal
-
21g margarin154 kcal
-
21g porcukor83 kcal
-
11 kcal
A plusz réteghez
-
71g növényi tejszín179 kcal
Összesen
1009
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
100g porcukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
25g méz76 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A plusz réteghez
-
500g növényi tejszín1255 kcal
Összesen
7062
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
3.6g porcukor14 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
3.6g margarin26 kcal
-
0.9g méz3 kcal
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A krémhez
-
36.3g tej20 kcal
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
5.4g margarin39 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A plusz réteghez
-
18.2g növényi tejszín46 kcal
Összesen
257
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1009
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 350.3 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4337.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 1273 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 2062 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 854.3 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 181.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
7062
kcal
- 7% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojás
-
10 dkg margarin
-
1 ek méz
-
40 dkg finomliszt
-
2 kk szódabikarbóna
A krémhez
-
1 l tej
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
-
15 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
A plusz réteghez
-
5 dl növényi tejszín
Elkészítés
A tésztához
- Első lépésként főzzük meg a krémalapot: 8 dl tejet forraljuk fel a 3 ek cukorral, közben a maradék 2 dl tejjel keverjük ki egy tálban a 3 csomag pudingport és a 2 evőkanál lisztet.
- Amikor a tej felforrt, és a cukor elolvadt, öntsük bele a keveréket, és folyamatos keverés mellett főzzünk belőle kemény pudingot. Tegyük ki hideg helyre hűlni.
- Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a porcukrot; a szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el velük. Közepébe csináljunk kezünkkel krátert, és üssük bele a 2 tojást, majd csorgassuk bele a mézet. Körkörös mozdulatokkal elegyítsük a tojást a többi résztvevővel.
- Amikor a tészta összeállt, lisztezett felületre borítsuk ki, picit gyúrjuk össze, osszuk 2 egyforma bucira, és tegyük fél órára hűtőbe pihenni.
- Fél óra elteltével lisztezett felületen nyújtsuk tepsi nagyságúra. Kenjük meg a tepsi hátlapját egy kevés zsíradékkal fektessük rá a tésztát, széleiről a fölösleget vágjuk le, hogy formás legyen, és tegyük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt szépen megpirul.
- Vegyük ki, és csúsztassuk deszkára. Tegyünk a tetejére egy lap zsírpapírt, vagy sütőpapír is megfelel.
- Járjunk el a 2. lappal ugyanígy.
- Ha minden jól ment, amíg a tésztával ügyködtünk, kihűlt a krémalapunk. Szobahőmérsékletű margarint és a porcukrot robotgéppel keverjük habosra, és szép lassan adagoljuk hozzá a kihűlt krémalapot. Gyönyörű, selymes, sárga krémet kapunk.
- Verjük kemény habbá a Hulala-t. (Nem kell bele habfixáló!)
- Egyenletesen oszlassuk el a krémet az alsó lapon, kenjük rá a tejszínhabot, és zárjuk le a felső lappal. (Ha jól dolgoztunk, a krém nagyjából olyan magas mint a tejszín-réteg.)
- Ízlés szerint díszítsük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28x39
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 33809
- Feltöltés dátuma: 2010. november 12.
Ajánló
Tetejére nagyon finom az átlagosnál vastagabb porcukor-réteg és egy leheletnyi kakaópor. A süti nem az a "túl édes" fajta, aki édesebben szereti, használjon több cukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Megvallom, hogy ez egy remake-je az oldalon már szereplő "Pudingos-tejszínes-krémes"-nek, az inspirált az elkészítésben. Ötvöztem az alapgondolatot a kedvenc vaníliakrémemmel. Remélem sokan kipróbáljátok! Szinte azonnal fogyasztható, a tészta már a sütés után is puha és omlós, nem feltétlenül kell vele várni másnapig. (Persze másnap sokkal puhább!)