r
Nosalty Logó

Pudingos-tejszínes krémes 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pudingos-tejszínes krémes 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

1009
Kalória
14.6g
Fehérje
122g
Szénhidrátok
50g
Zsír
26g
Víz
52.9g
Koleszterin
1.8g
Rost
54.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Összesen 7062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A plusz réteghez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4337.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    2062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.3 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 7062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként főzzük meg a krémalapot: 8 dl tejet forraljuk fel a 3 ek cukorral, közben a maradék 2 dl tejjel keverjük ki egy tálban a 3 csomag pudingport és a 2 evőkanál lisztet.
  2. Amikor a tej felforrt, és a cukor elolvadt, öntsük bele a keveréket, és folyamatos keverés mellett főzzünk belőle kemény pudingot. Tegyük ki hideg helyre hűlni.
  3. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a porcukrot; a szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el velük. Közepébe csináljunk kezünkkel krátert, és üssük bele a 2 tojást, majd csorgassuk bele a mézet. Körkörös mozdulatokkal elegyítsük a tojást a többi résztvevővel.
  4. Amikor a tészta összeállt, lisztezett felületre borítsuk ki, picit gyúrjuk össze, osszuk 2 egyforma bucira, és tegyük fél órára hűtőbe pihenni.
  5. Fél óra elteltével lisztezett felületen nyújtsuk tepsi nagyságúra. Kenjük meg a tepsi hátlapját egy kevés zsíradékkal fektessük rá a tésztát, széleiről a fölösleget vágjuk le, hogy formás legyen, és tegyük a sütőbe. Kb. 10 perc alatt szépen megpirul.
  6. Vegyük ki, és csúsztassuk deszkára. Tegyünk a tetejére egy lap zsírpapírt, vagy sütőpapír is megfelel.
  7. Járjunk el a 2. lappal ugyanígy.
  8. Ha minden jól ment, amíg a tésztával ügyködtünk, kihűlt a krémalapunk. Szobahőmérsékletű margarint és a porcukrot robotgéppel keverjük habosra, és szép lassan adagoljuk hozzá a kihűlt krémalapot. Gyönyörű, selymes, sárga krémet kapunk.
  9. Verjük kemény habbá a Hulala-t. (Nem kell bele habfixáló!)
  10. Egyenletesen oszlassuk el a krémet az alsó lapon, kenjük rá a tejszínhabot, és zárjuk le a felső lappal. (Ha jól dolgoztunk, a krém nagyjából olyan magas mint a tejszín-réteg.)
  11. Ízlés szerint díszítsük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x39

Megvallom, hogy ez egy remake-je az oldalon már szereplő "Pudingos-tejszínes-krémes"-nek, az  inspirált az elkészítésben. Ötvöztem az alapgondolatot a kedvenc vaníliakrémemmel. Remélem sokan kipróbáljátok! Szinte azonnal fogyasztható, a tészta már a sütés után is puha és omlós, nem feltétlenül kell vele várni másnapig. (Persze másnap sokkal puhább!)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!