r
Nosalty Logó

Pudingkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.3 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 5840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel, majd összedolgozzuk a szódaporral elvegyített liszttel. Összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Lapokká sodorjuk, és lisztezett tepsi hátán rózsaszínűre sütjük. A lapokat ne szárítsuk ki sütéskor!
  2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
  3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
  4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
  5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak és szépen szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 x 34
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 908
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 121209
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 09.

Ajánló

A krém fehér részébe lehet egy kevés citromhéjat is keverni, úgy még finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pudingkocka felénk nagyon népszerű, cukrászdákban is lehet kapni. Ezért is csodálkoztam, hogy még senki sem töltötte fel ezt a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...