Provence-i és borsos sajt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 72% Zsír
Összesen
141
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 72% Zsír
Összesen
563
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 72% Zsír
Összesen
250
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 72% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 0 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 0 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
141
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 72% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 0 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 0 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
563
kcal
- 17% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 72% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Szelén
-
Kálcium
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 0 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 0 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- Egy már nem használt pelenkát, vagy valami laza szövésű anyagot előkészítünk.
- A faisselle-t (vagy a joghurtot)kibontjuk, kicsit hagyjuk szűrőben lecsöpögni, majd belerakjuk a textíliával becsavarva a szűrőbe.Majd rárakjuk egy tálra, hogy csöpöghessen. Ha joghurtból készítjük, sokkal több folyadék távozik belőle, a faisselle-ből vagy cottage chees-ből kb annyi amennyit a pelenka felvesz.
- Hűvösre tesszük, hogy ne romoljon meg. Érdemes egy pár óra múlva újracsomagolni.
- Kb. egy nap után a kapott sűrű krémet sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk valamilyen ízesítést. (Én általában durvára tört borssal borítom be, vagy provence-i fűszerkeverékkel.)
- A masszát a megfelelő alakúra formázzuk, és egy újabb pelenkába csomagolás következik.
- A sajtot visszarakjuk a hűtőbe, van, aki nehezékkel nyomja le, hogy megkapja a megfelelő formát, de szerintem felesleges. Inkább egy pár óra múlva megnézem, és esetleg átcsomagolom.
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10210
- Feltöltés dátuma: 2011. január 27.
Ajánló
Tálaláskor vörösbort és friss baguette-t kínálok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Minél gyakrabban csomagoljuk át, annál hamarabb lesz kész a finom sajtunk.