r
Nosalty Logó

Provence-i és borsos sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Provence-i és borsos sajt
adag
Előkészítés
perc
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    0 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 141 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    0 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 563 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    0 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy már nem használt pelenkát, vagy valami laza szövésű anyagot előkészítünk.
  2. A faisselle-t (vagy a joghurtot)kibontjuk, kicsit hagyjuk szűrőben lecsöpögni, majd belerakjuk a textíliával becsavarva a szűrőbe.Majd rárakjuk egy tálra, hogy csöpöghessen. Ha joghurtból készítjük, sokkal több folyadék távozik belőle, a faisselle-ből vagy cottage chees-ből kb annyi amennyit a pelenka felvesz.
  3. Hűvösre tesszük, hogy ne romoljon meg. Érdemes egy pár óra múlva újracsomagolni.
  4. Kb. egy nap után a kapott sűrű krémet sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk valamilyen ízesítést. (Én általában durvára tört borssal borítom be, vagy provence-i fűszerkeverékkel.)
  5. A masszát a megfelelő alakúra formázzuk, és egy újabb pelenkába csomagolás következik.
  6. A sajtot visszarakjuk a hűtőbe, van, aki nehezékkel nyomja le, hogy megkapja a megfelelő formát, de szerintem felesleges. Inkább egy pár óra múlva megnézem, és esetleg átcsomagolom.
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10206
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Ajánló

Tálaláskor vörösbort és friss baguette-t kínálok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minél gyakrabban csomagoljuk át, annál hamarabb lesz kész a finom sajtunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...