"Proteindús" kukoricadarás süti
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
77 kcal
-
36g kukoricadara130 kcal
-
83g aludttej51 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g ecet0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1g margarin6 kcal
A kész süti meglocsolásához
-
2g aludttej1 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
104g napraforgó olaj919 kcal
-
430g kukoricadara1557 kcal
-
1000g aludttej610 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
1g ecet0 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
A kész süti meglocsolásához
-
20g aludttej12 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 546 micro
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 174.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8353.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 2229 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 691 mg
-
Foszfor 3483 mg
-
Nátrium 1776 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 702.1 g
-
Cukor 370 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1054.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 585 micro
-
α-karotin 271 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6557 micro
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
13 ek napraforgó olaj
-
430 g kukoricadara
-
10 dl aludttej
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
A tepsi előkészítéséhez
A kész süti meglocsolásához
-
20 ml aludttej
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral.
- Hozzámérjük az olajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot,majd a fele adag kukoricadara közepében felfuttatjuk a sütőport, és hozzáöntünk fele arány aludt tejet. Csomómentesen elkeverjük, s tovább adagoljuk a darát és az aludt tejet.
- Olajjal-margarinnal kikent tepsibe öntjük, és pirosra sütjük.
- Kivevéskor azonnal meglocsoljuk a kb. 20 ml aludt tejjel, ésletakarjuk konyhakendővel. Így hagyjuk hűlni.
- Langymelegen már szeletelhető, és így a legfinomabb. Jóétvágyat és egészséget!
- Sütés hőfoka: 195 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 164
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 55011
- Feltöltés dátuma: 2011. június 23.
Ajánló
Amióta ezen az oldalon vagyok, gondolkozom, hogy talán valami öntettel-szósszal is kombinálni lehetne a kis kukoricaságot, ugyanis elég tömény úgy magában, ízlés döntése, hogy nyakonöntjük vaníliaszósszal, csokimázzal, más öntettel vagy simán szeletelve fogyasztjuk. Fiaim nagyon szeretik, másnap egyenesen hűtőből kivéve is, de fel lehet frissíteni 5 perc alatt a befűtött sütőben, s előtte kenjük meg nagyon kevés aludt tejjel a tetejét (ha már nem volna, megteszi a sima tej is), de ne áztassuk el, ugyanis csak frissitjük melegre, nem sütjük!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évekkel ezelőtti jégvihar komoly károkat okozott frissen költözött szomszédomnak, amikor beázott a tető, és befogadtunk lakásunkba kis holmikat, hogy ne menjenek teljesen tönkre. Annyira meg volt indulva, hogy pár hetes idegenként és 2 apró gyermekkel segítőkészek voltunk, minden után ezzel a sütivel kedveskedett, kihangsúlyozva, hogy ez egy proteindús sütemény, és azért választotta ezt, hogy fiaimnak jó egészséget kívánva köszönjön meg mindent. Innen is kapta elnevezését, s nekem is külön élvezet volt fiaim majszolása a langymelegre hűlt, friss meglepetésnek. Azóta sem próbáltuk semmi mással, csak így simán fogyasztjuk.