r
Nosalty Logó

Profiterol ahogy Rhode készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rhode
Profiterol ahogy Rhode készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

1008
Kalória
19.1g
Fehérje
95.2g
Szénhidrátok
60.4g
Zsír
125.2g
Víz
304.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
48.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Összesen 1008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Összesen 6053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    362.4 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    750.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2498 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 6053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. Fánkok:
  2. Egy edényben lassú tűzön felforraljuk a vizet, vajat, sót, és összekeverjük a liszttel.
  3. Levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, addig keverjük, amíg egy gombócba összeáll.
  4. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként kis halmokat rakunk, 220 fokon 5 percig, utána 180 fokon 10 percig sütjük.
  5. Krém:
  6. A tejet a fele cukorral és a vaníliával lassú tűzön melegítjük, egy másik edénybe a cukor másik felét, a lisztet, búzadarát és a tojásokat összekeverjük.
  7. Amikor a tej már gőzölög, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a lisztes masszát, simára keverjük, sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, utána addig kavarjuk, amíg elolvad a vaj és hagyjuk kihűlni.
  8. Amikor langyosra hűlt, a felvert habtejszínt hozzákeverjük a krémhez.
  9. Csokiszósz:
  10. Egy edénybe töltjük a tejet, tejszínt, vajat, beledaraboljuk a csokit, és lassú tűzön folyamatosan csomómentesre keverve forraljuk, langyosra hűtjük.
  11. A kis fánkocskákat a krémmel megtöltjük, egy magasabb falú tálba egymás mellé rakjuk. A csokiszósszal leöntjük a megtöltött fánkokat. Hűtőben jól lehűtjük, és tálalhatjuk.
  12. Aki szeretné, a csoki szószt márványosra keverheti egy kis felvert tejszínnel (a képen én is így csináltam), de ez elhagyható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*28

Néhány hónapja 4 napra vendégül láttam egy görög szakácsot (az unokahúgom vőlegényét), és tőle tanultam, állítólag ez az eredeti profiterol recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!