Profiterol ahogy Rhode készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rhode
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fánkokhoz
-
21g vaj149 kcal
-
42g víz0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
Az eredeti profiterol krémhez
-
83g tej47 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8g búzadara30 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
A csokiszószhoz
-
42g tej23 kcal
-
14g habtejszín40 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
42g étcsokoládé228 kcal
Összesen
1008
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fánkokhoz
-
125g vaj896 kcal
-
250g víz0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
Az eredeti profiterol krémhez
-
500g tej280 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A csokiszószhoz
-
250g tej140 kcal
-
83g habtejszín242 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
250g étcsokoládé1365 kcal
Összesen
6053
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fánkokhoz
-
4.9g vaj35 kcal
-
9.9g víz0 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
0g só0 kcal
Az eredeti profiterol krémhez
-
19.7g tej11 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
A csokiszószhoz
-
9.9g tej6 kcal
-
3.3g habtejszín10 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
9.9g étcsokoládé54 kcal
Összesen
240
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 60.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 125.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 416 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
1008
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.6 g
Zsír
-
Összesen 362.4 g
-
Telített zsírsav 212 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4938.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 513 mg
-
Foszfor 1698 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.2 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 750.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2541 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 315 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 2498 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1588 micro
Összesen
6053
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
A fánkokhoz
-
125 g vaj
-
250 ml víz
-
250 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csipet só
Az eredeti profiterol krémhez
-
0.5 l tej
-
12 dkg cukor
-
50 g búzadara
-
2.5 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek vaj
A csokiszószhoz
-
250 ml tej
-
83 ml habtejszín
-
2 ek vaj
Elkészítés
A fánkokhoz
- Fánkok:
- Egy edényben lassú tűzön felforraljuk a vizet, vajat, sót, és összekeverjük a liszttel.
- Levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, addig keverjük, amíg egy gombócba összeáll.
- A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként kis halmokat rakunk, 220 fokon 5 percig, utána 180 fokon 10 percig sütjük.
- Krém:
- A tejet a fele cukorral és a vaníliával lassú tűzön melegítjük, egy másik edénybe a cukor másik felét, a lisztet, búzadarát és a tojásokat összekeverjük.
- Amikor a tej már gőzölög, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a lisztes masszát, simára keverjük, sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, utána addig kavarjuk, amíg elolvad a vaj és hagyjuk kihűlni.
- Amikor langyosra hűlt, a felvert habtejszínt hozzákeverjük a krémhez.
- Csokiszósz:
- Egy edénybe töltjük a tejet, tejszínt, vajat, beledaraboljuk a csokit, és lassú tűzön folyamatosan csomómentesre keverve forraljuk, langyosra hűtjük.
- A kis fánkocskákat a krémmel megtöltjük, egy magasabb falú tálba egymás mellé rakjuk. A csokiszósszal leöntjük a megtöltött fánkokat. Hűtőben jól lehűtjük, és tálalhatjuk.
- Aki szeretné, a csoki szószt márványosra keverheti egy kis felvert tejszínnel (a képen én is így csináltam), de ez elhagyható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40*28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 286
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 28642
- Feltöltés dátuma: 2012. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rhode
37 recept
Néhány hónapja 4 napra vendégül láttam egy görög szakácsot (az unokahúgom vőlegényét), és tőle tanultam, állítólag ez az eredeti profiterol recept.