r
Nosalty Logó

Profiterol ahogy Rhode készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Profiterol ahogy Rhode készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Összesen 1008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Összesen 6053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    362.4 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4938.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2498 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 6053 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. Fánkok:
  2. Egy edényben lassú tűzön felforraljuk a vizet, vajat, sót, és összekeverjük a liszttel.
  3. Levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, addig keverjük, amíg egy gombócba összeáll.
  4. A tésztából sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként kis halmokat rakunk, 220 fokon 5 percig, utána 180 fokon 10 percig sütjük.
  5. Krém:
  6. A tejet a fele cukorral és a vaníliával lassú tűzön melegítjük, egy másik edénybe a cukor másik felét, a lisztet, búzadarát és a tojásokat összekeverjük.
  7. Amikor a tej már gőzölög, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a lisztes masszát, simára keverjük, sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, utána addig kavarjuk, amíg elolvad a vaj és hagyjuk kihűlni.
  8. Amikor langyosra hűlt, a felvert habtejszínt hozzákeverjük a krémhez.
  9. Csokiszósz:
  10. Egy edénybe töltjük a tejet, tejszínt, vajat, beledaraboljuk a csokit, és lassú tűzön folyamatosan csomómentesre keverve forraljuk, langyosra hűtjük.
  11. A kis fánkocskákat a krémmel megtöltjük, egy magasabb falú tálba egymás mellé rakjuk. A csokiszósszal leöntjük a megtöltött fánkokat. Hűtőben jól lehűtjük, és tálalhatjuk.
  12. Aki szeretné, a csoki szószt márványosra keverheti egy kis felvert tejszínnel (a képen én is így csináltam), de ez elhagyható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28642
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hónapja 4 napra vendégül láttam egy görög szakácsot (az unokahúgom vőlegényét), és tőle tanultam, állítólag ez az eredeti profiterol recept.

Hozzávalók

A fánkokhoz

Az eredeti profiterol krémhez

A csokiszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...