r
Nosalty Logó

Pöttyös túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Pöttyös túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.4 g
  • Cink
    293 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    227 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    135 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 963 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    161.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9757.5 g
  • Cink
    1173 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    907 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    2522 mg
  • Nátrium
    3453 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    540 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3846 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.2 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulattal omlós tésztát készítünk.
  2. 2/3-1/3 részre osztjuk a tésztát, és hűtőszekrényben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
  3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, és a pitesütőbe simítjuk, az oldalához igazítjuk, hogy a hullámos formát felvegye.
  4. A tésztára öntjük az összekevert túrós tölteléket.
  5. A kisebb adag tésztából tetszőleges méretű gombócokat formálunk, és a túróba nyomjuk.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük, a pudingport por alakban keverjük a túróba, ez opcionális, el is hagyható. A pudingport nem kell megfőzni, csak főzhető fajtára esett a választás.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 437
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 32353
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pöttyös túrós pite
A konyha világa 70 recept

Túrós pite, egy kicsit másként.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...