r
Nosalty Logó

Portobello hazaival töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Portobello hazaival töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4715.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    672 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    900 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3221 micro
Összesen 1628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát ne hámozzuk, és ne is mossuk, ha nem szükséges, csak töröljük le.
  2. Kevés vízben tegyük oda a lencsét nagy lángon főzni egy babérlevél társaságában. Kb. 15-20 perc. (Ha előre sikerül beáztatnunk, még jobb. Nekem nem sikerült.)
  3. Vágjuk apró darabokra a húst, kezdjük el a serpenyőben pirítani. Félúton jöhet hozzá a póréhagyma. Pároljuk félpuhára.
  4. A tejfölt keverjük el a kaporral (aki nem szereti,petrezselyemmel), borssal, paprikával, majd keverjük hozzá a hagymás- húsos keveréket. Adjuk hozzá a megfőtt és leszűrt lencsét, és csak ezután sózzuk, ha szükséges. (A tarja nekem elég sós volt, így nem volt rá szükség.)
  5. Helyezzük a gombát tepsibe, rakjuk meg a töltelékkel, szórjuk meg a reszelt sajttal,öntsünk alá kevés olajat, és mehet a sütőbe. Nem kell lefedni.
  6. Kb. 15 percig sütjük. Ekkor, ha a sajt még nem pirult, kapcsoljunk grillre (ha van), és grillezzük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14770
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre találtam egy zöldségest. Minden van nála. Zöldségek, gyümölcsök olyan választéka, aminek töredékéért otthon csak rimánkodnánk, zöld fűszerek guszta csokrokban, reggelente vízzel permetezve, minden portékája színesen, üdén harsog a frisseségtől. A minap megláttam nála ezeket az óriás gombákat. Volt már dolgom portobelloval, de ekkorákkal még sosem. ( A képen a villa a méretarány. Ès vegyük figyelembe, hogy ők már kicsit össze is mentek sütéskor...) Gyorsan rácsaptam, megvettem kettőt, és hazalovagoltam büszkén a zsákmánnyal. Őméltósága egyébként egy csiperkefajta. Az íze is pontosan olyan. Egyszerűen csak nagy. Nagyon nagy. Ezt kihasználva, érdemes tölteni. Na, ja...mivel....? Aztán nekiálltam. Mivel nálam még mindig tart a lencse-láz, ami újévkor kezdődött - azóta sem maradt abba, és egyébként is ki mondja, hogy csak újévkor, amúgy meg salátaként lehet csak enni, meg hogy unalmas - szóval, belekerült a sokminden jó. Lencsével. Meg az otthonról hozott mangalica tarjával. Meg a Nádudvari tejföllel. Ez utóbbi igen fontos pontja az ételnek: tekintettel arra, hogy itt Némethonban NEM LEHET tejfölt kapni. Nincs. Így mindig marad a hűtőtáska, és tejfölök tonnáit hordom ide otthonról, minden egyes hazamenetel után. A helyzet hasonló az erőspaprikával. Otthonihoz hasonló paprika egyedül török boltokban fordul elő, ott is csak alkalomszerűen. Na, de ki vár arra? Hozunk otthonról! (Az erőspaprika Mr. Smith ötlete alapján került bele, természetesen Ő kiválthatja chilivel is. No pain...:-) Itt a hitelesség végett használtam hazait.) Hát, íme sok szeretettel az én szívemnek kedves, otthoni, házi füstölésű, mangalica tarja, otthoni tejföllel, otthoni erőspaprikával és - nem csak újévi - lencsével portobelloban tolmácsolva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...