r
Nosalty Logó

Porozinkó (Császármorzsa 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Porozinkó (Császármorzsa 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 2145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A morzsához

A tálaláshoz

Elkészítés

A morzsához

  1. Egy tálban összekeverjük a darát a tejjel, a cukorral, a sóval, a tojásokkal, 1,5 evőkanál olajjal és a sok-sok mazsolával.
  2. Egy éjszakára, de legalább néhány órára hűtőbe tesszük.
  3. Sütés előtt újra alaposan átkeverjük.
  4. Ha teszünk bele mandulát, a serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
  5. Egy nagy teflon serpenyőbe olajat löttyintünk, beleöntjük a tésztát és falapáttal forgatva, apró darabokra törögetve sütjük.
  6. A sütés 10-20 percet vesz igénybe (attól függően, ki mennyire megsütve kedveli), én jól megfeketedve szeretem.
  7. Mielőtt kész lesz, beledobjuk a mandulát is, összeforgatjuk.
  8. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 34804
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 11.

Ajánló

Direkt nincs benne liszt, sokáig kerestem olyan receptet, ami csak darával készül. Így állítólag ugyanis sokkal könnyebb, omlósabb a tészta. Jelentem, valóban nincs szükség lisztre, tökéletesen összeáll, és nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Édesanyám celldömölki születésű, és lelkesen őrzi is a gyerekkorában megtanult Vas megyei tájszavakat. Így nálunk a kelkáposztafőzelék plutyka, a nudli pöcsmácsik, a meztelen csiga pedig kágyélló... Mikor bejelentettem, hogy császármorzsára vágyom, ezért aztán sütni fogok, felháborodva közölte, hogy én maximum porozinkót süthetek : ) Édesapám viszont, akinek német volt a nagymamája, leginkább a smarnit preferálja... Akárhogy hívjuk is, a végeredményt mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók

A morzsához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...