r
Nosalty Logó

Porozinkó (Császármorzsa 3.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Durcsó
Porozinkó (Császármorzsa 3.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A morzsához

A tálaláshoz

715
Kalória
19.2g
Fehérje
109.4g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
48.2g
Víz
120g
Koleszterin
5.4g
Rost
48.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 2145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A morzsához

  1. Egy tálban összekeverjük a darát a tejjel, a cukorral, a sóval, a tojásokkal, 1,5 evőkanál olajjal és a sok-sok mazsolával.
  2. Egy éjszakára, de legalább néhány órára hűtőbe tesszük.
  3. Sütés előtt újra alaposan átkeverjük.
  4. Ha teszünk bele mandulát, a serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítjuk, majd félretesszük.
  5. Egy nagy teflon serpenyőbe olajat löttyintünk, beleöntjük a tésztát és falapáttal forgatva, apró darabokra törögetve sütjük.
  6. A sütés 10-20 percet vesz igénybe (attól függően, ki mennyire megsütve kedveli), én jól megfeketedve szeretem.
  7. Mielőtt kész lesz, beledobjuk a mandulát is, összeforgatjuk.
  8. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Édesanyám celldömölki születésű, és lelkesen őrzi is a gyerekkorában megtanult Vas megyei tájszavakat. Így nálunk a kelkáposztafőzelék plutyka, a nudli pöcsmácsik, a meztelen csiga pedig kágyélló... Mikor bejelentettem, hogy császármorzsára vágyom, ezért aztán sütni fogok, felháborodva közölte, hogy én maximum porozinkót süthetek : ) Édesapám viszont, akinek német volt a nagymamája, leginkább a smarnit preferálja... Akárhogy hívjuk is, a végeredményt mindenki nagyon szereti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vizes piskóta alaprecept

Személy szerint jobban kedvelem a vizes piskótát, mint a klasszikus, csak tojást tartalmazó tésztát. Mindig az alábbi arányokkal készítem.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!