r
Nosalty Logó

Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

820
Kalória
47.9g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
50g
Zsír
430.6g
Víz
245g
Koleszterin
6.6g
Rost
7.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Összesen 3271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    1787 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3017 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1768 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    4363 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2680 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    7149 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12069 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 3271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A halfilét pároló edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. A vékony karikára vágott vegyes zöldséget, majd a citromkarikákat, babérlevelet, egész borsot és sót adunk hozzá.
  3. 3-4 percig pároljuk a halat.
  4. A keletkezett hal alaplevet leszűrjük, világos vajas rántással, és tejföllel besűrítjük.
  5. Adunk hozzá kb. 2 dl tejszínt, közben reszelt sajtot rakunk bele, és egy csipet szerecsendiót. (A reszelt sajttól egyrészt finomabb lesz, másrészt egy kicsit még az is sűríti.)
  6. Hercegnő burgonya: A főtt burgonyát megtörjük, utána lehűtjük, ha kihűlt, adunk hozzá kevés borsot, szerecsendiót és vajat. Ha összekevertük, habzsákba tesszük.
  7. A halat a tálaló tál közepére helyezzük, körbenyomjuk a habzsákban lévő hercegnő burgonyával, a halat leöntjük a halalapléből készített mártással, majd reszelt sajttal leszórjuk, de úgy, hogy a burgonyára ne kerüljön, mert ráég és nem lesz szép.
  8. Ha ez megvan, 180-200 C-on hirtelen rápirítunk, és akkor lesz jó, ha a burgonya teteje és a sajt elkezd szépen aranybarnára pirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedves tanáromtól tanultam ezt a receptet, én nem eszek túl gyakran hal ételeket, de ezt bárhol-bármikor szívesen megeszem.. :) Egyszerű, de még is különleges! :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!