Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pontyhoz
-
43g citrom7 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
8g zeller3 kcal
-
300g ponty229 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g vaj90 kcal
A hercegnő burgonyához
-
250g burgonya144 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
820
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pontyhoz
-
170g citrom26 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
30g zeller11 kcal
-
1200g ponty914 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g vaj359 kcal
A hercegnő burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3271
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pontyhoz
-
5.4g citrom1 kcal
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
2.8g fehérrépa2 kcal
-
0.9g zeller0 kcal
-
38g ponty29 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.7g sajt17 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
A hercegnő burgonyához
-
31.6g burgonya18 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
103
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2069.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1091 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 430.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 670 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 1787 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3017 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
820
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.6 g
Zsír
-
Összesen 199.9 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 980 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8279.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1768 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 4363 mg
-
Nátrium 1484 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1722.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2680 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 7149 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 1468 micro
-
α-karotin 4952 micro
-
β-karotin 12069 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
3271
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A pontyhoz
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
3 dkg zeller
-
1.2 kg ponty
-
3 db babérlevél
-
15 dkg sajt
-
1 csipet szerecsendió
-
3 ek tejföl
-
200 ml főzőtejszín
-
5 dkg vaj
A hercegnő burgonyához
-
1 kg burgonya
-
5 dkg vaj
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A pontyhoz
- A halfilét pároló edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje.
- A vékony karikára vágott vegyes zöldséget, majd a citromkarikákat, babérlevelet, egész borsot és sót adunk hozzá.
- 3-4 percig pároljuk a halat.
- A keletkezett hal alaplevet leszűrjük, világos vajas rántással, és tejföllel besűrítjük.
- Adunk hozzá kb. 2 dl tejszínt, közben reszelt sajtot rakunk bele, és egy csipet szerecsendiót. (A reszelt sajttól egyrészt finomabb lesz, másrészt egy kicsit még az is sűríti.)
- Hercegnő burgonya: A főtt burgonyát megtörjük, utána lehűtjük, ha kihűlt, adunk hozzá kevés borsot, szerecsendiót és vajat. Ha összekevertük, habzsákba tesszük.
- A halat a tálaló tál közepére helyezzük, körbenyomjuk a habzsákban lévő hercegnő burgonyával, a halat leöntjük a halalapléből készített mártással, majd reszelt sajttal leszórjuk, de úgy, hogy a burgonyára ne kerüljön, mert ráég és nem lesz szép.
- Ha ez megvan, 180-200 C-on hirtelen rápirítunk, és akkor lesz jó, ha a burgonya teteje és a sajt elkezd szépen aranybarnára pirulni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6338
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kedves tanáromtól tanultam ezt a receptet, én nem eszek túl gyakran hal ételeket, de ezt bárhol-bármikor szívesen megeszem.. :) Egyszerű, de még is különleges! :)