r
Nosalty Logó

Pompás mandulás aprósüti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Pompás mandulás aprósüti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

699
Kalória
14.5g
Fehérje
62.1g
Szénhidrátok
45.3g
Zsír
28.4g
Víz
204g
Koleszterin
4.1g
Rost
19.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1645 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 4198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 447 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a mandulát, a liszthez keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hozzászitáljuk a porcukrot, és beletesszük a csipet sót.
  2. A lágy vajat felkockázva adjuk hozzá, és kézzel gyorsan jól elmorzsoljuk.
  3. A tojást és az aromát gépi habverővel fehéredésig verjük, így tesszük a mandulás-lisztes tésztához.
  4. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses álláson).
  6. Lisztezett felületen, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, (lisztezhető a tészta is szükség szerint) és alkalomhoz illő formákkal kiszúrjuk.
  7. A kis formákat sütőpapírral borított gáztepsikre rendezzük (kb. 50 db lesz), kis ecsettel megkenjük a tojássárga és tej keverékével, végül megszórjuk kevés szeletelt mandulával.
  8. Kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Miután rátaláltam erre a receptre egyik kedvenc francia gaszroblog oldalamon, megkérdeztem a barátnőmet, hogy szerinte mennyi ideig lehet az ilyen sütit eltartani. Gondoltam elkészítem előre, jó lesz aranytartaléknak az ünnepekre! Erre azonban nem került sor: mind elfogyott, frissiben, melegében... ennyit az aranytartalékról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!