r
Nosalty Logó

Pompás mandulás aprósüti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Pompás mandulás aprósüti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

699
Kalória
14.5g
Fehérje
62.1g
Szénhidrátok
45.3g
Zsír
28.4g
Víz
204g
Koleszterin
4.1g
Rost
19.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3052.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1645 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 4198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 447 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a mandulát, a liszthez keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hozzászitáljuk a porcukrot, és beletesszük a csipet sót.
  2. A lágy vajat felkockázva adjuk hozzá, és kézzel gyorsan jól elmorzsoljuk.
  3. A tojást és az aromát gépi habverővel fehéredésig verjük, így tesszük a mandulás-lisztes tésztához.
  4. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses álláson).
  6. Lisztezett felületen, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, (lisztezhető a tészta is szükség szerint) és alkalomhoz illő formákkal kiszúrjuk.
  7. A kis formákat sütőpapírral borított gáztepsikre rendezzük (kb. 50 db lesz), kis ecsettel megkenjük a tojássárga és tej keverékével, végül megszórjuk kevés szeletelt mandulával.
  8. Kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Miután rátaláltam erre a receptre egyik kedvenc francia gaszroblog oldalamon, megkérdeztem a barátnőmet, hogy szerinte mennyi ideig lehet az ilyen sütit eltartani. Gondoltam elkészítem előre, jó lesz aranytartaléknak az ünnepekre! Erre azonban nem került sor: mind elfogyott, frissiben, melegében... ennyit az aranytartalékról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!