Polenta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
25g kukoricadara91 kcal
-
150g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
104
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g kukoricadara362 kcal
-
600g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
412
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14.1g kukoricadara51 kcal
-
84.4g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
58
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 152.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
104
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1840.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 610.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1355 micro
Összesen
412
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
100 g kukoricadara
-
6 dl víz
-
0.5 tk só
-
1 tk vaj
Elkészítés
- A vizet, a sóval és egy kiskanálnyi kukoricadarával (így megelőzhető a csomósodás), felforraljuk. A hőmérsékletet lejjebb vesszük és a kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe, közben folyamatosan keverjük. 15-20 percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nagyobb erőkifejtéssel kell keverni.
- Egy 30x15 cm-es (vagy hasonló méretű) tepsit kivajazunk, és beleöntjük a forró kását. Néhány percig eltart, míg a polenta elnyeri végső állagát. Késsel is szeletelhetjük, vagy kerek kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1189
- Tegnapi nézettség: 100
- 7 napos nézettség: 671
- Össznézettség: 439653
- Feltöltés dátuma: 2007. december 17.
Ajánló
@{Libamell confit:libamell confit}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Pofonegyszerű köret, előre elkészíthetjük, akár egy nappal is: csak bedugjuk a sütőbe, felmelegítjük, és tálalásra kész. Jól illik sült húsokhoz, roséra sütött kacsamellhez, libamell confit-hoz.