r
Nosalty Logó

Poharas somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mango
Poharas somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 3699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4288 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 3699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral habbá verjük. Ne legyen teljesen kemény hab, inkább enyhén lágy, hogy "csücsköt" tudjunk húzni a habverővel belőle.
  2. A sárgáját enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez, és óvatosan elkeverjük. Két részletben hozzáadjuk a lisztet, és nem törve a habot összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport.
  2. A tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a csokis krémhez.

Összeállítás

  1. A megsült piskótát felkockázzuk.
  2. A poharak aljára kevés krémet teszünk, majd kirakjuk piskótakockákkal. Erre ismét krém következik, amit megszórunk cukrozott darált dióval, erre ismét piskóta kerül. Folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telik a pohár. A tetejére cukrozott darált dió kerül.
  3. Tetszés szerint poharak helyett egy nagy üvegtálba is rétegezhetjük a piskótát a krémmel.
  4. Hidegen tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2863
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Receptkategóriák

Gyermekkorom vidám vasárnapjait idézi ez a sütemény nekem, hiszen édesanyám készítette mindig ilyen módon a somlóit. Próbálkoztam más receptekkel, két-háromféle piskótás verzióval, kétféle krémmel, de mindig arra jutok, hogy nekem édesanyám receptje az "igazi". Tetszés szerint öblös üvegpohárban, de akár egy mély üvegtálban is elkészíthetjük.  Egyszerűen elkészíthető viszonylag hamar, hiszen amíg sül a piskóta, a krémet is fel tudjuk főzni. Ízlés szerint elkészíthető babapiskótából is, így az elkészítési idő tovább rövidül. Tetszés szerint tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk. 

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...