r
Nosalty Logó

Poharas somlói galuska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mango
Poharas somlói galuska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

926
Kalória
29.3g
Fehérje
143.9g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
116.1g
Víz
540.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
109.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 3699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Összesen 196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4288 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    464.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 3699 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral habbá verjük. Ne legyen teljesen kemény hab, inkább enyhén lágy, hogy "csücsköt" tudjunk húzni a habverővel belőle.
  2. A sárgáját enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez, és óvatosan elkeverjük. Két részletben hozzáadjuk a lisztet, és nem törve a habot összekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

Krém elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport.
  2. A tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a csokis krémhez.

Összeállítás

  1. A megsült piskótát felkockázzuk.
  2. A poharak aljára kevés krémet teszünk, majd kirakjuk piskótakockákkal. Erre ismét krém következik, amit megszórunk cukrozott darált dióval, erre ismét piskóta kerül. Folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telik a pohár. A tetejére cukrozott darált dió kerül.
  3. Tetszés szerint poharak helyett egy nagy üvegtálba is rétegezhetjük a piskótát a krémmel.
  4. Hidegen tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyermekkorom vidám vasárnapjait idézi ez a sütemény nekem, hiszen édesanyám készítette mindig ilyen módon a somlóit. Próbálkoztam más receptekkel, két-háromféle piskótás verzióval, kétféle krémmel, de mindig arra jutok, hogy nekem édesanyám receptje az "igazi". Tetszés szerint öblös üvegpohárban, de akár egy mély üvegtálban is elkészíthetjük.  Egyszerűen elkészíthető viszonylag hamar, hiszen amíg sül a piskóta, a krémet is fel tudjuk főzni. Ízlés szerint elkészíthető babapiskótából is, így az elkészítési idő tovább rövidül. Tetszés szerint tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!