Poharas somlói galuska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mango
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta elkészítése
-
83g tojás104 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Krém elkészítése
-
83g tojás104 kcal
-
10 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
5 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
926
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
Krém elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
18 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
3699
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta elkészítése
-
17.4g tojás22 kcal
-
6.3g cukor25 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
Krém elkészítése
-
17.4g tojás22 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
13.2g cukor51 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
31.7g tej18 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
Összeállítás
Összesen
196
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.9 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
926
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 102.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 2161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4288 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1560 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575.5 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 464.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 930 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 1744 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2959 micro
Összesen
3699
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Piskóta elkészítése
-
6 db tojás
-
120 g cukor
-
120 g finomliszt
Krém elkészítése
-
6 db tojás
-
250 g cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
6 dl tej
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral habbá verjük. Ne legyen teljesen kemény hab, inkább enyhén lágy, hogy "csücsköt" tudjunk húzni a habverővel belőle.
- A sárgáját enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez, és óvatosan elkeverjük. Két részletben hozzáadjuk a lisztet, és nem törve a habot összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
Krém elkészítése
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport.
- A tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon főzzük, amíg besűrűsödik.
- A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a csokis krémhez.
Összeállítás
- A megsült piskótát felkockázzuk.
- A poharak aljára kevés krémet teszünk, majd kirakjuk piskótakockákkal. Erre ismét krém következik, amit megszórunk cukrozott darált dióval, erre ismét piskóta kerül. Folytatjuk a rétegezést, amíg meg nem telik a pohár. A tetejére cukrozott darált dió kerül.
- Tetszés szerint poharak helyett egy nagy üvegtálba is rétegezhetjük a piskótát a krémmel.
- Hidegen tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2863
- Feltöltés dátuma: 2015. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mango
23 recept
Gyermekkorom vidám vasárnapjait idézi ez a sütemény nekem, hiszen édesanyám készítette mindig ilyen módon a somlóit. Próbálkoztam más receptekkel, két-háromféle piskótás verzióval, kétféle krémmel, de mindig arra jutok, hogy nekem édesanyám receptje az "igazi". Tetszés szerint öblös üvegpohárban, de akár egy mély üvegtálban is elkészíthetjük. Egyszerűen elkészíthető viszonylag hamar, hiszen amíg sül a piskóta, a krémet is fel tudjuk főzni. Ízlés szerint elkészíthető babapiskótából is, így az elkészítési idő tovább rövidül. Tetszés szerint tejszínhabbal vagy anélkül tálaljuk.