r
Nosalty Logó

Pofonegyszerű lazac kapros mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dr. Nicole
Pofonegyszerű lazac kapros mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lazac

Kapros mártás

611
Kalória
28.8g
Fehérje
14.9g
Szénhidrátok
49g
Zsír
165.3g
Víz
52.6g
Koleszterin
1.9g
Rost
4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Lazac

Kapros mártás

Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Lazac

Kapros mártás

Összesen 1221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Lazac

Kapros mártás

Összesen 188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    957 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Lazac

  1. Ha bőrös lazacunk van, leszedjük a bőrét, ha nem, akkor simán csak megmossuk, és egy alufóliával bélelt jénaiba vagy tepsibe tesszük.
  2. Mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és jöhet rá a cayenne bors.
  3. Amikor kész a mártás, megöntözzük vele a halat (nagyjából a fele elég lesz rá).
  4. Ezután becsomagoljuk a fóliába, és betesszük 20 percre a 160°C-ra előmelegített sütőbe.
  5. 5 perc után, még melegében fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!
  6. A mártáshoz a margarint felolvasztjuk és belenyomjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott kaprot (vagy beleszórjuk a szárítottat). Amikor egy kicsit megfonnyadt a kapor, jöhet a tejszín. Ebbe is teszünk egy kis sót, borsot, jól összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  7. 20 perc elteltével kicsomagoljuk, újra megöntözzük a mártással (én nem tettem rá mind, hogy maradjon a köretre is), és visszatoljuk a sütőbe még 5 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kolléganőm/barátnőm régen nagyon sokszor készített lazacot. Tőle szereztem a receptet. Ő cayenne helyett chilivel hintette meg a lazacot. Én néha így csinálom, néha úgy. Ja és persze Ő igazi vajat és rendes főzőtejszínt használt, de így is perfecto :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!