Pizza egy olasztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gianfranco Norbert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Tészta
-
67g finomliszt243 kcal
-
50g tej28 kcal
-
4 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g só0 kcal
Feltét
-
83g paradicsomszósz20 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
Összesen
311
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g tej168 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
8g só0 kcal
Feltét
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
6g oregánó16 kcal
-
8g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1866
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
Tészta
-
31.3g finomliszt114 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
2 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.6g só0 kcal
Feltét
-
39.1g paradicsomszósz9 kcal
-
0.9g bazsalikom0 kcal
-
0.5g oregánó1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
Összesen
146
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1727.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 1456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 88.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
311
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10366.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 667 mg
-
Nátrium 8739 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 533 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1732 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
1866
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 683 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5432 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
25 g friss élesztő
-
3 teáskanál cukor
-
2 kávéskanál só
Feltét
-
5 dl paradicsomszósz
-
1 marék bazsalikom
-
2 ek oregánó
-
2 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
Tészta
- Fogjuk a lisztet, és rakjuk bele egy magas falú edénybe, majd a közepébe csináljunk egy hatalmas krátert.
- Szórjuk bele a cukrot a kráterbe.
- Morzsoljuk bele az élesztőt, lehetőleg kisebb darabokra. Az élesztő legyen friss, mert akkor lesz a legjobb.
- Melegítsük fel a tejet 32-36 fokra, ez kb kézmeleg, majd öntsük bele a kráterbe. De finoman, ne vigye ki a hozzávalókat belülről.
- Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni egy 12-15 percig. Ha ez megvan, mehet bele a só. Én robotgéppel dolgozom az elején össze, mert az gyorsabb, de a kéztechnikát jobban szeretem. Ha ne adj isten túl száraz vagy krémes, ragadós a tészta, akkor nyugodt szívvel ne sajnáljuk a vizet vagy a lisztet. Egy a lényeg. Egy nagyon finom, könnyű, jól gyúrható tésztát kell hogy kapjunk. (Hozzáteszem, minél tovább gyúrjuk a tésztát, annál levegősebb és finomabb lesz. Nálam ez olyan 15-20 perc szokott lenni. Ez 2 45-ös pizzatésztára elegendő mennyiség.) 2 felé kell vágni, az egyik megy vissza a tálba, a másik mehet a deszkára. Egy szép, kerek, 45 centis lapot nyújtunk belőle, de vigyázzunk, ne legyen vastag, mert akkor a tészta is az lesz a sütés után. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ha légkeveréses, az csak jó. Ha megvagyunk, mehet a kőre vagy a tepsire, és jöhet rá a második fázis !
Feltét
- Egy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, majd felmelegítjük. (Nem használni semmiféle vizezett vagy kétes eredetű paradicsomlevet. Sűrű legyen és darabos. Lehet akár 1 paradicsomlé és 1 sűrítmény aránya, de azok is megfelelő minőségűek legyenek. Mert ez a lelke a pizzának.)
- Egy jó marék oregánó és bazsalikom mehet bele.
- Isten igazából só és cukor ízlés szerint mehet bele, de ne sajnáljátok egyiket sem.
- Jól összefőzzük őket, és ha megvan, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, megkenjük a szósszal a pizzát, de úgy, hogy a szélétől maximum 1 centire legyen.
- A többi már rajtunk múlik, hogy mit rakunk rá. De fontos tudnunk. Sajtból jó sokat, paradicsomkarikákat tegyünk rá, ha tudunk, és mindenféleképp ajánlom a füstölt sonkát rá, mert ad egy rusztikus ízt. Jó étvágyat, és eredményes ízvilágot kívánok!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 450 alkalommal
- Receptkönyvben: 668
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 91
- Össznézettség: 242015
- Feltöltés dátuma: 2014. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gianfranco Norbert
2 recept
Azért vettem a fáradtságot, hogy leírjam eme receptet, mert úgy éreztem, tudnia kell mindenkinek, hogy nem csak a drága és kifinomult alapanyagokból lehet tökéletes és ízletes pizzát csinálni. Történetem az éttermi időszakokra vezethető vissza, amikor is egy többszörös aranyérmes pizzériában dolgoztam, mely világszinten kiemelkedő volt. Ott ellestem a készítés minden fortéját, s ezt most átadom nektek is. Nem fogtok csalódni benne. Egy dolgot viszont kérnék. Szívvel és lélekkel csináljátok, mert ha valami számít a finom ételnél, az az, hogy olaszosan, szenvedéllyel főzz... S akkor lesz a legfinomabb az ételed!!