r
Nosalty Logó

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Piteformában sült sajtos fasírtfészek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

344
Kalória
26.9g
Fehérje
18.7g
Szénhidrátok
17.4g
Zsír
142.1g
Víz
163g
Koleszterin
2g
Rost
2.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2057 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 344 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5138.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    852.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 2057 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, gyúrjuk össze a darált hússal, egy egész tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával, a sóval, borssal, ételízestővel, fűszerpaprikával ízlés szerint.
  2. A piteformákba tegyünk húsmasszát, nyomkodjuk bele úgy, mintha egy fészket készítenénk, kis mélyedést formáljunk. A formákkal teli húst tegyük egy tepsire, vagy rácsra, így könnyebb lesz sütőbe tenni.
  3. Miután ez kész, toljuk előmelegített sütőbe 190 c-fokra kb. 15 percre.
  4. Közben üssük fel a két maradék tojást, villával verjük enyhén fel.
  5. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta. Kanállal mindegyik formába tegyünk a felvert tojásból, reszelt sajttal szórjuk meg, és toljuk vissza a sütőbe kb. 10-15 percre. Közben a petrezselymes krumplit készítsük el hozzá. Majd melegen tálaljuk valamilyen savanyúsággal. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a forma nem is olyan magas... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!