r
Nosalty Logó

Pisztáciás-krémsajtos french toast

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pisztáciás-krémsajtos french toast
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    841 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4153 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    693 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 4335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 275 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot 0,5-1 centi vékony szeletekre vágjuk és kettesével összepárosítjuk, mintha szendvicseket készítenénk.
  2. A párok egyik felét krémsajttal kenjük meg, a másikat pisztáciakrémmel, majd a kettőt összefordítjuk - mint egy szendvicset.
  3. Egy tálban beleöntjük a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a lisztet. Ízlés szerint édesítjük mézzel, adunk hozzá egy csipet sót is, majd csomómentesre keverjük. Fontos, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek, hogy az olvasztott vaj ne dermedjen vissza.
  4. Egy sütőtepsit kikenünk vajjal. A pisztáciás-krémsajtos szendvicseket belemártjuk a tejes keverékbe, és hagyjuk, hogy picit átjárja a lé a kalácsot. A megmártott kalácsszeleteket ezután áttesszük a kikent tepsibe, ahol szépen egymás mögé sorakoztatjuk őket.
  5. Ha marad a tejes léből, locsoljuk a kalácsokra, majd csipkedjünk vajat a tetejére és szórjuk meg az aprított pisztácia felével.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A kész french toast-ot tálalás előtt meglocsoljuk egy kevés mézzel, rászórjuk a maradék pisztáciát, valamint ráhelyezzük a szederszemeket és a mentaleveleket.
  8. Fogyaszthatjuk ráérős reggeli részeként vagy egy tartalmas leves után édes másodikként, de a gyerekek uzsonnás dobozába is tehetjük, hogy garantáltan édes legyen az iskolakezdés!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 148
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a csudafinom francia bundáskenyeret hétvégi reggeliként és gyors desszertként egyaránt el tudjuk képzelni, sőt, akár a gyerekek uzsonnás dobozába is könnyen elcsomagolhatjuk! A french toast alapból töltelék nélkül készül, azonban valamilyen édes krémmel vagy lekvárral megkenve előkelő édességet varázsolhatunk ebből a maradékmentő alapreceptből. Mi most krémsajttal és pisztáciakrémmel kentük meg a kalácsszeleteket, tálaláskor pedig szederrel párosítottuk, hogy tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást az ízek. Az összhatás egészen mennyei lett, úgyhogy ha kicsit különlegesebb, de gyors édességre vágytok, akkor próbáljátok ki, a gyerekek is tuti imádni fogják!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...