Piskótatészta Vicikótól
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
41g tojás52 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
57.9g tojás73 kcal
-
21.1g porcukor81 kcal
-
21.1g finomliszt77 kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.6 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 866 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Hozzávalók
-
120 g porcukor
-
120 g finomliszt
Elkészítés
- Egy tálban 6 tojássárgát 60 g porcukorral habosra keverünk.
- 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 60 g porcukor fokozatos hozzáadásával.
- A habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük, és beleszitálunk 120 g lisztet.
- Sütőpapírral borított tepsibe (27 x 36 cm) öntjük, simára egyengetjük, és mérsékelten előmelegített sütőben (légkeverés 165 °C, alsó-felső sütés 175) 20 perc alatt kisütjük.
- Utána a tepsiben kihűtjük, majd kiborítva a papírt lehúzzuk róla, és tetszőlegesen felhasználjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27x36
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15584
- Feltöltés dátuma: 2013. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A mostanában felfedezett, régi, 1954-es szakácskönyvemből való recept. Ez a recept és a végeredménye úgy tökéletes, ahogy van. Habkönnyű, finom, laza, szinte mint egy gyönyörű szivacs, csodásan nézett ki közelről is. A kis hiba a vágott szélénél az csak az én hibám, mert nem vártam meg, hogy szépen, teljesen kihűljön, pihenjen egy kicsit. És a késem, amit pedig nagyon megfentem a vágás előtt, kicsit kicifrázta a szélét. Pedig később csodálatosan lehetett vágni, 1 cm-es csíkokra! Bocsi! Azt hiszem, eddig egyszer sütöttem piskótalapot életemben, de az nem ilyen volt. :-) Igazából talán pont ezért, az igazi piskótás sütiket nem is nagyon szerettem, mert olyan könnyen "szalonnás" tud lenni, amitől nincs rosszabb, vagy a másik, hogy száraz, olyan "fűrészporos". De ezt mostantól felvettem a repertoáromba! :-) Tökéletes lehet ez a piskótalap lekvárral tekercsnek is vagy különböző krémekkel megtöltve, stb...