r
Nosalty Logó

Piskótatészta Vicikótól

Vicikó
Piskótatészta Vicikótól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

165
Kalória
6.1g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
29.4g
Víz
135g
Koleszterin
405mg
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 1316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban 6 tojássárgát 60 g porcukorral habosra keverünk.
  2. 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 60 g porcukor fokozatos hozzáadásával.
  3. A habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük, és beleszitálunk 120 g lisztet.
  4. Sütőpapírral borított tepsibe (27 x 36 cm) öntjük, simára egyengetjük, és mérsékelten előmelegített sütőben (légkeverés 165 °C, alsó-felső sütés 175) 20 perc alatt kisütjük.
  5. Utána a tepsiben kihűtjük, majd kiborítva a papírt lehúzzuk róla, és tetszőlegesen felhasználjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x36

A mostanában felfedezett, régi, 1954-es szakácskönyvemből való recept. Ez a recept és a végeredménye úgy tökéletes, ahogy van. Habkönnyű, finom, laza, szinte mint egy gyönyörű szivacs, csodásan nézett ki közelről is. A kis hiba a vágott szélénél az csak az én hibám, mert nem vártam meg, hogy szépen, teljesen kihűljön, pihenjen egy kicsit. És a késem, amit pedig nagyon megfentem a vágás előtt, kicsit kicifrázta a szélét. Pedig később csodálatosan lehetett vágni, 1 cm-es csíkokra! Bocsi! Azt hiszem, eddig egyszer sütöttem piskótalapot életemben, de az nem ilyen volt. :-) Igazából talán pont ezért, az igazi piskótás sütiket nem is nagyon szerettem, mert olyan könnyen "szalonnás" tud lenni, amitől nincs rosszabb, vagy a másik, hogy száraz, olyan "fűrészporos". De ezt mostantól felvettem a repertoáromba! :-) Tökéletes lehet ez a piskótalap lekvárral tekercsnek is vagy különböző krémekkel megtöltve, stb... 

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...