r
Nosalty Logó

Piskótás Rákóczi túrós almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótás Rákóczi túrós almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.7 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6539 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1333.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2175 micro
Összesen 3370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a margarint, és a lisztet a sütőporral. Ezeket robotgéppel keverjük.
  2. A felvert tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett tepsibe (kb 24 x 37 cm-esbe) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
  3. Rásimítjuk a túrós masszát (túró, a 3 tojássárga és a liszt keveréke), erre jön a cukorral összekevert reszelt alma, végül rákenjük a felvert tojásfehérjehabot rácsosan és baracklekvárt teszünk közé.
  4. 15 percre a sütőbe rakjuk (180 fokon), vagy amíg a hab megpirul.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 43486
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótás Rákóczi túros az egyik kedvenc sütink és azért készült almával, mert én almás sütit szerettem volna sütni, de a gyerekeim kitalálták, hogy kombináljuk a túrós sütit az almával. Nagyon finom lett, szerintem így is jó, de csak túróval is finom. Ami érdekesség, hogy csak 1 csomag túró volt itthon, de volt egy fél adag mascarpone sajt, és azt tettem bele a túró mellé. Talán így túl extra a recept, de érdemes kipróbálni. Amikor kész lett, nekünk el kellett mennünk, épphogy csak megkóstoltuk a sütit még melegen, mire hazaértünk már nyoma sem volt semmilyen sütinek, még morzsa sem maradt..

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...