Piskótás Rákóczi túrós almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g víz0 kcal
-
25g margarin179 kcal
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
70 kcal
-
200g alma94 kcal
Összesen
843
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g víz0 kcal
-
100g margarin717 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
800g alma374 kcal
Összesen
3370
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
12.9g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
4.7g margarin34 kcal
A töltelékhez
-
23.4g tehéntúró34 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
-
37.4g alma17 kcal
Összesen
157
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1634.7 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 333.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
843
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.9 g
Zsír
-
Összesen 154.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6539 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 2142 mg
-
Nátrium 842 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.4 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1333.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 1388 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 114 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2175 micro
Összesen
3370
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.6 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
3 db tojás
-
5 ek porcukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
4 közepes db alma
Elkészítés
A tésztához
- A piskótához a cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd a margarint, és a lisztet a sütőporral. Ezeket robotgéppel keverjük.
- A felvert tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett tepsibe (kb 24 x 37 cm-esbe) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
- Rásimítjuk a túrós masszát (túró, a 3 tojássárga és a liszt keveréke), erre jön a cukorral összekevert reszelt alma, végül rákenjük a felvert tojásfehérjehabot rácsosan és baracklekvárt teszünk közé.
- 15 percre a sütőbe rakjuk (180 fokon), vagy amíg a hab megpirul.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 43476
- Feltöltés dátuma: 2009. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A piskótás Rákóczi túros az egyik kedvenc sütink és azért készült almával, mert én almás sütit szerettem volna sütni, de a gyerekeim kitalálták, hogy kombináljuk a túrós sütit az almával. Nagyon finom lett, szerintem így is jó, de csak túróval is finom. Ami érdekesség, hogy csak 1 csomag túró volt itthon, de volt egy fél adag mascarpone sajt, és azt tettem bele a túró mellé. Talán így túl extra a recept, de érdemes kipróbálni. Amikor kész lett, nekünk el kellett mennünk, épphogy csak megkóstoltuk a sütit még melegen, mire hazaértünk már nyoma sem volt semmilyen sütinek, még morzsa sem maradt..