r
Nosalty Logó

Piros ribizlis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piros ribizlis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2635.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 3858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A vajat 2 evőkanál cukorral (a 22 dkg-ból), a van. cukorral, a liszttel, a sóval, a keményítővel, a sütőporral és egy tojással tésztává gyúrjuk.
  3. A tortaformát kikenjük, majd a tésztát kinyújtva a formába tesszük, villával megszúrkodjuk, és 20 percig sütjük.
  4. 5 dkg cukorral (ezt is a maradék cukorból) és a tejjel megfőzzük a pudingot.
  5. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy kis vajjal belekeverjük a pudingba, és hűvösre tesszük.
  6. A ribizlit leöblítjük, leszemezzük (ha friss, de én mirelitből csináltam, abból is jó), majd belekeverjük a pudingba.
  7. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  8. A pudingot rákenjük a süteményalapra, rátesszük a habot, majd 180 fokon 12 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3016
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap lapozgattam a családi recepetkönyvet, és erre az érdekes ribizlitortára bukkantam. Nagyon megtetszett ezért rögtön ki is próbáltam, és be kell valljam, hogy nagyon finom lett. Az elkészítése nem bonyolult, bár egy picit időigényes. Mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...