r
Nosalty Logó

Piros ribizli lekvár tartósítószer mentes

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Piros ribizli lekvár tartósítószer mentes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1048
Kalória
6.9g
Fehérje
267.6g
Szénhidrátok
1g
Zsír
411.4g
Víz
-
Koleszterin
21.1g
Rost
235.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1048 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4194 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    411.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1048 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070.3 g
  • Cukor
    943 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    1645.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    804 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 4194 kcal
  • 1% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. Előző nap az üvegeket alaposan kimossuk és minden mást, amivel a lekvárhoz érünk majd!!
  2. A ribizlit leszárazás után jól megmossuk egy szűrőkanálban (folyó víz alatt) és lecsepegtetjük.
  3. Egy edénybe odatesszük kb. 10 percre, amíg összeesnek a szemek. Közben összetörjük, nyomkodjuk egy fém eszközzel vagy burgonya törővel.
  4. Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve adagonként átpasszírozzuk.
  5. A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütőbe pakoljuk, közép tájra és 110-130 fokon sterilizáljuk.
  6. Kb. 10 perc után hozzátesszük a kimért cukrot és a két csipet citromsavat is. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20-25 percig.
  7. A sütőből forrón kivett üvegeket tele szedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejüket. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni végül hideg, hűvös helyre visszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

Piros és fekete ribizli bokrunk is van. Elég bő termés lett,de nem egyszerre érnek be,így többször állok neki lekvárt készíteni. Örömmel szedem mindig,hisz nagyon finom gyümölcs,na és egészséges!! :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!