Piros ribizli lekvár tartósítószer mentes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g piros ribizli274 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
1048
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g piros ribizli1098 kcal
-
800g cukor3096 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
4194
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
71.4g piros ribizli39 kcal
-
28.6g cukor111 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
150
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.6 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 411.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1048
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1846.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 655 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1070.3 g
-
Cukor 943 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 1645.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 804 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
Összesen
4194
kcal
- 1% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
2 kg piros ribizli
-
80 dkg cukor
-
2 csipet citromsav
Elkészítés
- Előző nap az üvegeket alaposan kimossuk és minden mást, amivel a lekvárhoz érünk majd!!
- A ribizlit leszárazás után jól megmossuk egy szűrőkanálban (folyó víz alatt) és lecsepegtetjük.
- Egy edénybe odatesszük kb. 10 percre, amíg összeesnek a szemek. Közben összetörjük, nyomkodjuk egy fém eszközzel vagy burgonya törővel.
- Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve adagonként átpasszírozzuk.
- A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütőbe pakoljuk, közép tájra és 110-130 fokon sterilizáljuk.
- Kb. 10 perc után hozzátesszük a kimért cukrot és a két csipet citromsavat is. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20-25 percig.
- A sütőből forrón kivett üvegeket tele szedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejüket. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni végül hideg, hűvös helyre visszük.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7082
- Feltöltés dátuma: 2021. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Piros és fekete ribizli bokrunk is van. Elég bő termés lett,de nem egyszerre érnek be,így többször állok neki lekvárt készíteni. Örömmel szedem mindig,hisz nagyon finom gyümölcs,na és egészséges!! :-)))