r
Nosalty Logó

Pirított erdei gombák sült cukkinivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
edan
Pirított erdei gombák sült cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Összesen 201 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Összesen 810 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Összesen 40 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3072 micro
Összesen 201 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1754.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    1206 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12286 micro
Összesen 810 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Elkészítés

Sült cukkini elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A cukkiniket daraboljuk fel hosszában 3-4 mm széles csíkokra, sózzuk meg a csíkokat, és helyezzük egy szűrőbe, hogy le tudjon csepegni a leve. Hagyjuk állni 15 percig.
  2. A fokhagymagerezdeket préseljük át/reszeljük le, és keverjük a borssal együtt az olívaolajhoz.
  3. A cukkini csíkokat egy papírtörölközővel szárítgassuk le, helyezzük őket egy akkora tepsibe, melyben egymás mellé férnek, kenjük meg őket a fokhagymás olajjal, és süssük meg 10 perc alatt a sütő grillező fokozatán, vagy nagyon magas hőfokon. Sütő hiányában száraz serpenyőben süssük mindkét oldalukat 2-2 percig.

Pirított gombák elkészítése

  1. A gombákat tisztogassuk meg a szennyeződésektől (van, aki csak ecsettel tisztogatja, én bevallom: ha nagyon piszkosak, akkor folyóvíz alatt meg szoktam mosni őket, de semmiképp se áztassuk vízbe), és aprítsuk fel őket nagyobb darabokra.
  2. Kockázzuk fel a hagymát is, és pároljuk üvegesre 1-2 evőkanálnyi olívaolajban (az is jó, ami esetleg a cukkinikenegetésből visszamaradt).
  3. Ha megpárolódott a hagyma, öntsük hozzá a gombákat, és teljes hőfokon kezdjük pirítani, közben fűszerezzük meg a sóval, borssal, majoránnával. Ha elfőtt a leve, akkor zárjuk el alatta a tüzet, és szórjuk rá a felaprított petrezselymet. Cukkinivel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33×30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9108
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Ez egy őszies, de nagyon kellemes ízvilágú zöldséges főétel, melyet mégis különlegessé tesznek az erdei gombák.

Hozzávalók

Sült cukkini elkészítése

Pirított gombák elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...